Samsung SDI continuă să investească sume enorme în domeniul R&D

547
Sursa Foto: via koreaherald.com

Investiția în cercetare și dezvoltare a Samsung SDI din acest va fi de aproximativ 675 de milioane de dolari. Jumătate din această cifră a fost deja investită în prima parte a anului, până la sfârșitul lui 2020 Samsung SDI va atinge un maxim istoric.

Compania și-a mărit investițiile în cercetare și dezvoltare într-un ritm rapid în ultimii trei ani. Concret, aceste investiții au crescut de la 510 milioane USD la 600 de milioane în 2019 și este de așteptat să crească cu peste 150 de milioane până la sfârșitul lui 2020, pentru al treilea an consecutiv. Raportul cost-vânzări al cercetării și dezvoltării (R&D) a crescut de la 6,59% la 7,06% anul trecut și la aproximativ 8,26 numai în prima jumătate a acestui an.

Samsung SDI se concentrează pe baterii de nouă generație

Compania își concentrează R&D (Research and development) pe dezvoltarea de materiale și tehnologii de baterii de nouă generație și construcția de fabrici inteligente. Bateriile sale de vehicule electrice de a cincea generație trebuie să intre în faza de producție în masă anul viitor. Bateriile se caracterizează prin creșterea substanțială a distanței maxime de conducere prin utilizarea catozilor cu un conținut ridicat de nichel de cel puțin 88% și prin reducerea costurilor pe baza unei reduceri a cobaltului.

La Salonul Auto Detroit 2016, Samsung SDI a dezvăluit baterii de mare capacitate pentru o autonomie maximă de 600 km. Anul următor, bateriile Samsung SDI a atins o autonomie maximă de 500 km cu o încărcare de 20 de minute. Conform Business Korea, a fost combinată bateria de mare capacitate cu încărcarea rapidă.

Salonul auto de la Detroit are loc anual și este printre cele mai mari show-uri auto din SUA. Prima ediție a avut loc în 1907. Salonul are o suprafață de 150.000 metri pătrați. Aici expun printre alții Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Tesla, Porsche și Rolls Royce.

Samsung SDI produce și baterii cu stare solidă. Acest tip de baterii, care este considerat un schimbător de jocuri în mobilitatea viitoare. Acestea folosesc un electrolit solid în locul unui electrolit lichid. Bateriile sunt mult mai sigure decât alte tipuri de pe piață, în special în ceea ce privește focul și explozia.

În plus, Samsung SDI lucrează la componente inovatoare pentru smartphone. De exemplu, a dezvoltat un adeziv optic clar pliabil și l-a aplicat pe Samsung Galaxy Fold anul trecut. Samsung a brevetat anul acesta și o baterie flexibilă. Este posibil ca o astfel de baterie să o vedem pe un viitor Samsung Galaxy Z Fold 3.