Acasă Stiri Smartphone pliabil Samsung Galaxy cu baterie flexibilă

Smartphone pliabil Samsung Galaxy cu baterie flexibilă

Samsung a lansat până acum două modele de smartphone-uri pliabile, Galaxy Fold și Galaxy Z Flip. Deși aceste dispozitive diferă foarte mult unele de altele, există și similitudini, astfel încât Samsung a echipat ambele telefoane pliante cu o baterie dublă, una în fiecare carcasă. Totuși, aceste baterii ocupă mult spațiu valoros, ceea ce lasă pur și simplu mai puțin spațiu pentru alte componente. Un brevet recent publicat indică faptul că Samsung lucrează la o soluție inovatoare.

Samsung pare să vrea să folosească o structură flexibilă a bateriei. Acest lucru creează mai mult spațiu pentru alte componente. De asemenea, caracterul subțire al telefonului pliabil poate fi menținut. Totul se poate adapta în funcție de cea vrea constructorul și designul telefonului.

Baterie flexibilă pentru Samsung Galaxy Fold

La sfârșitul lui 2019, Samsung Electronics a solicitat un brevet de utilitate pentru „baterie pliabilă și dispozitiv electronic”. Brevetul a fost publicat pe 25 iunie 2020, conform LetsGoDigital. Documentația de 56 de pagini descrie în detaliu cum arată bateria pliabilă din punct de vedere tehnic și cum poate fi utilizată într-un telefon pliant.

Descrierea brevetului: Într-o stare pliată, dispozitivul electronic include cel puțin o placă de circuit imprimat și un pachet de baterii care sunt dispuse în spațiul interior al carcaselor. Pachetul de baterii include: o baterie cu o primă zonă de celule dispusă în prima carcasă; o a doua zonă de celule care se extinde, prin modul de balamale, din prima zonă de celule în a doua carcasă; o regiune pliabilă care leagă prima zonă de celule și a doua; o multitudine de porțiuni de material de bază stivuite astfel încât să se extindă de la prima zonă celulară la a doua prin regiunea pliabilă și dispuse astfel încât să fie izolate electric.

De asemenea include și o unitate PCM (Protection Circuit Module). Aceasta se extinde din cel puțin o porțiune din celula bateriei și dispusă astfel încât să fie conectată electric la placa de circuit imprimat. În regiunea pliabilă, straturile amestecului pot fi excluse și poate fi inclusă o structură de material de bază și separatoare de lungimi diferite.

PCM este o protecție de siguranță împotriva supra-încălzirii unei baterii Li-Ion. PCM va detecta tensiunea fiecărei celule și va reduce tensiunea mai mare până când alte celule ajung la același nivel de tensiune. Astfel baterie va avea o durată de viață mai lungă.

Brevet Samsung pentru baterie flexibilă

Brevetul se referă în principal la tehnologia în sine. Cu toate acestea, în documentație sunt prezentate două modele de smartphone-uri diferite. Primul model are un nou design, similar cu cel al unui Galaxy Fold, prezentat de noi ​​luna trecută.

Cel de-al doilea design pliabil pentru smartphone are trei linii pliabile, acest dispozitiv poate fi pliat în zig-zag. Dispozitivul mobil multiplu are, de asemenea, carcase multiple, dar mai mici, crescând nevoia unei baterii pliabile.

Utilizarea unei baterii care se poate îndoi pare să fie posibilă în ambele carcase, conform descrierii brevetului. Pachetul flexibil de baterii este format din două părți, dintre care una este plasată în fiecare carcasă. În centru, bateria se poate îndoi până la 180°, permițându-i să fie montată în jurul balamalei.

Acest lucru este posibil prin stivuirea mai multor celule de baterii, folosind alternativ piese de substrat ca electrod pozitiv și negativ. Cu structura stivuită, straturile de cărbune sunt omise și sunt utilizate lungimi diferite, ceea ce face ca bateria să fie flexibilă și ușor de îndoit cu carcasa. Celulele bateriei sunt conectate între ele printr-un cablu conductor din material flexibil sau prin aplicarea unui strat de amestec în zona îndoită.

Smartphone-uri pliabile cu baterii flexibile

Producătorii de smartphone-uri dezvoltă constant noi soluții în domeniul bateriilor și tehnologiilor de încărcare rapidă. Acest lucru nu este necesar doar pentru că factorul de formă al telefoanelor noastre mobile se schimbă – sub forma smartphone-urilor pliabile – folosim și dispozitivele noastre mobile pentru tot mai multe aplicații, precum efectuarea de apeluri video de înaltă rezoluție și jocuri online. Sosirea 5G necesită, de asemenea, soluții noi.

Samsung va lansa mai multe noi dispozitive high-end în perioada următoare. Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Plus / Ultra sunt așteptate la începutul lunii august. Foarte probabil și Galaxy Z Flip 5G va fi, de asemenea, lansat în același timp.

Samsung va anunța apoi succesorul lui Galaxy Fold în luna septembrie. Detaliile despre bateria lui Samsung Galaxy Fold 2 au fost anunțate recent. Acest telefon pliabil va avea o capacitate similară a bateriei cu predecesorul său. Este un sistem cu două baterii, format dintr-o baterie de 2.090 mAh și una de 2.275 mAh, pentru un total de 4.365 mAh.

Samsung Galaxy Fold 2 aproape sigur nu va avea încă o baterie care se poate îndoi. Cu toate acestea, ne așteptăm ca în viitor Samsung să dezvolte această tehnologie nou brevetată. În cele din urmă, producătorul coreean a indicat deja că dorește să lanseze multe modele de telefoane pliabile în viitor. Prin urmare, pare să fie o problemă de timp înainte de a plia și bateriile.

Și alți producători lucrează la baterii flexibile

Samsung nu este singurul producător care se ocupă de această problemă importantă. În septembrie 2019, un grup de cercetători elvețieni de la ETH Zurich a arătat deja un prototip al unei baterii pliabile de litiu-ion folosind materiale flexibile, extensibile. Potrivit echipei de cercetare, aceasta este prima baterie flexibilă din lume, special concepută pentru dispozitive electronice pliabile. Cu toate acestea, este necesară o cercetare suplimentară pentru a optimiza bateria înainte de a fi gata pentru scopuri comerciale.

Stiri

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung a lansat un aparat multifuncțional de gătit în Coreea de Sud

Samsung a lansat zilele trecute un nou aparat multifuncțional de gătit destinat consumatorilor care vor să gătească acasă pe fondul tendinței de...