Samsung SDI respectă standardul de siguranță al SUA pentru baterii

701
Sursa Foto: via Theinvestor.co.kr

Samsung SDI este primul producător de baterii litiu-ion care a îndeplinit standardul american de siguranță UL 9540A. Prin acesta se testează și se evaluează propagarea termică în caz de incendiu în sistemele de stocare a energiei bateriei. Acest standard și test de prevenire a incendiilor a fost dezvoltat de Underwriters Laboratories (UL), o companie globală de certificare a siguranței din SUA.

După mai multe incendii în sistemele de stocare a energiei (ESS -Energy Storage System) în ultimii ani, Samsung SDI a luat măsuri stricte pentru a le preveni. Compania a dezvoltat un set de măsuri de siguranță îmbunătățite, inclusiv aplicarea unui sistem special de stingere a incendiilor. Standardul UL 9540A a fost dezvoltat pentru a rezolva problemele de siguranță identificate de serviciul de pompieri din Statele Unite. Acum acest standard a fost implementat de Samsung, conform The Investor.

Samsung a avut probleme cu bateriile aflate pe Galaxy Note 7

Sistemele ESS stochează energia produsă la un moment dat pentru a fi utilizată ulterior. Un dispozitiv care stochează energie este în general numit acumulator sau baterie. Energia stocată poate fi produsă prin radiații, substanțe chimice, electricitate sau temperaturi ridicate, printre altele. Standardul american UL 9540A este cel mai strict în privința ESS. Potrivit unui comunicat al companiei Samsung, Samsung SDI a îndeplinit luna trecută acest standard.

Samsung SDI a subliniat că a primit certificarea UL 9540A pentru abilitatea sa de a preveni accidentele de incendiu pe scară largă în SSE prin aplicarea proiectelor sale proprii. Noile norme au fost aplicate în celulele, modulele și rafturile bateriilor pentru a preveni propagarea termică.

Underwriters Laboratories este o companie globală de certificare și inspecție a siguranței produselor. Fondată în 1894, sediul central în Northbrook, Illinois, SUA. UL are 73 de laboratoare și facilități de testare și certificare care deservesc clienții din 104 țări.

Este rezultatul efortului nostru de a pune în siguranță bateriile. Am reușit trecem testele UL 9540A pentru prima dată în industrie. Ne-am angajat să dezvoltăm cea mai bună tehnologie de siguranță ESS”. A declarat Seo Kyung-hoon vicepreședintele echipei de marketing Samsung SDI.

Dezvoltat în aprilie anul trecut, standardul UL 9540A este o metodă de test concepută pentru a preveni incendiile ESS în cazul defectării modului de evacuare termică. Acesta este conceput pentru a măsura caracteristicile de evacuare termică și cantitatea de gaz produsă în timpul procesului care are loc în baterii, a spus Samsung. Testul principal al UL 9540A cuprinde un test la nivel de baterie și un test opțional la nivel de sistem al bateriei.