Samsung SDI și Volvo Trucks continuă parteneriatul pentru baterii EV

316
Samsung SDI si Volvo Trucks
Sursa foto: via koreaherald.com

Samsung SDI a declarat în urmă cu două zile că va consolida legăturile cu producătorul suedez Volvo Trucks. Cele două companii sărbătoresc anul acesta a cincea aniversare a parteneriatului lor. CEO-ul Samsung SDI Choi Yoon-ho și Martin Lundstedt, CEO și președinte al Grupului Volvo, precum și alți oficiali ai companiei au participat luna trecută la evenimentul de sărbătoare desfășurat la uzina Cheonan a producătorului coreean de baterii din provincia Chungcheong de Sud.

Pe lângă camioanele alimentate cu baterii, cei doi au promis că își vor spori parteneriatul în ceea ce privește echipamentele de construcții și sistemele de stocare a energiei. În aceste fel Samsung SDI și Volvo Trucks speră ca această colaborare să ducă la o mobilitate durabilă în următorii ani.

Samsung SDI și Volvo Trucks continua colaborarea în domeniul EV

Subsidiara Samsung a început să furnizeze baterii pentru camioanele și autobuzele electrice Volvo prin intermediul companiei germane Akasol în 2018. După ce a încheiat un parteneriat în 2019, a continuat să furnizeze direct baterii către Volvo Trucks. Echipat cu baterii de înaltă calitate fabricate de Samsung, producătorul de camioane și-a extins prezența pe piața de camioane electrice de dimensiuni medii din întreaga lume, potrivit Samsung SDI.

Sursă foto: Volvo Trucks

Volvo Trucks a lansat anul trecut FM Electric, primul camion electric de dimensiuni mari din lume. Pe acesta sunt instalate aproximativ 28.000 de unități de baterii cilindrice Samsung SDI cu conținut ridicat de nichel.

Samsung SDI este filiala Samsung care dezvoltă baterii pentru vehicule electrice, smartphone-uri, ceasuri inteligente și căști wireless. Compania a fost înființată în 1970 de Samsung și producătorul japonez de electronice NEC.

În ceea ce privește profitabilitatea, Volvo este, de asemenea, unul dintre cei mai mari clienți corporativi ai Samsung SDI. Camioanele necesită un număr mai mare de celule de baterie în comparație cu vehiculele de pasageri.

„Pe baza tehnologiei noastre „super-gap”, vom oferi cea mai bună calitate și cel mai înalt nivel de siguranță în soluțiile de baterii (EV) pentru a consolida și mai mult parteneriatul nostru strategic cu Volvo Trucks, din ultimii cinci ani”. A spus Samsung SDI. CEO-ul Choi Yoon-ho, potrivit TheKoreaHerald. În afară de Volvo, clienții cheie ai Samsung SDI includ BMW, Volkswagen, General Motors și Stellantis.

Sursă foto: Stellantis

În cadrul acordului de asociere cu Stellantis, filiala Samsung intenționează să deschidă două fabrici de producție de baterii în Indiana. Ambele unități vor deveni operaționale în 2025, respectiv 2027. Compania construiește, de asemenea, o altă fabrică în colaborare cu GM în Indiana, programată să fie operațională în 2026. Capacitatea anuală de producție a celor trei fabrici este proiectată să atingă aproximativ 97 gigawați-oră.