Compania Samsung își intensifică securitatea dispozitivelor mobile

210
Samsung Knox Vault
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics Co., Ltd. intensifică securitatea și protecția datelor personale pentru a identifica mai rapid și mai ușor amenințările cibernetice, înainte ca acestea să devină problematice. Colaborare deschisă, securitate integrată hardware-software și protecție în timp real sunt elemente cheie în strategia Samsung de securitate a datelor.

„O creștere a numărului de oameni care lucrează la distanță înseamnă o mai mare dependență de Wi-Fi-ul public, nesigur. Noile frontiere, cum ar fi blockchain-ul, îi face pe utilizatori mult mai predispuși la a fi victimele unor escrocherii. Atacurile cibernetice sunt în creștere. Războaiele recente au început cu atacuri digitale asupra infrastructurii critice, cu luni înainte de incursiunea fizică. La toate acestea adăugăm și faptul că mai toată viața noastră se regăsește în smartphone-urile pe care le avem. Acestea au devenit portofelele noastre. O singură intruziune poate fi devastatoare, astfel că mai mult ca niciodată, avem nevoie ca dispozitivele noastre să fie sigure”. A declarat Dr. Seungwon Shin, vicepreședinte și șef al echipei de securitate la divizia Mobile eXperience Business, Samsung Electronics.

,,Prioritatea noastră este să garantăm utilizatorilor dispozitivelor Samsung Galaxy protecția datelor și a vieții private. Tocmai de aceea ne bazăm pe colaborări deschise, susținute de cele mai puternice protecții hardware și software pe care le-am creat vreodată, ceea ce ne permite să garantăm siguranța de care beneficiază chiar și liderii mondiali. Vrem ca utilizatorii să se simtă în continuare liberi, să se bucure de noi experiențe cu Samsung Galaxy, știind că suntem mereu acolo pentru a păstra siguranța datelor”. A continuat Dr. Seungwon Shin, conform SamsungNewsroom.

Amenințările cibernetice și securitatea

Există multe concepții greșite comune despre securitate. Pentru unii, securitatea se limitează la a nu deschide atașamente suspecte sau la a nu permite aplicațiilor să dezvăluie numele, e-mailul, obiceiurile sau să urmărească activitatea utilizatorului.

Cu toate acestea, datele tot nu sunt în siguranță. Hackerii se adaptează la ,,țintele” lor. În prezent, există atacuri „zero-click”, care compromit un dispozitiv fără interacțiunea utilizatorului. Un exemplu este Pegasus, un soft de spionaj prin care puteți primi un mesaj sau alt tip de conţinut fără să vă dați seama. Telefonul procesează fişierul şi se blochează, timp în care hackerii pot prelua controlul asupra dispozitivului.

Abordarea integrată a Samsung – End-To-End

Pentru a face față amenințărilor cibernetice, din ce în ce mai sofisticate, Samsung se bazează pe o abordare holistică, securitatea datelor este luată în considerare încă din stadiul de producție. În acest sens compania:

  • A dezvoltat Samsung Knox, platformă de securitate și apărare de top, încorporată în dispozitivele mobile Samsung, aprobată de multe guverne din întreaga lume. Samsung Knox a fost dus la nivelul următor cu Knox Vault. Este vorba despre PIN-uri, parole, date biometrice, chei criptografice, de restul datelor de pe dispozitiv. De exemplu, dacă pe dispozitiv este detectat un risc major de securitate, Samsung Knox va bloca serviciile sensibile, cum ar fi Samsung Wallet, pentru a păstra datele personale în siguranță.
  • Asigură protecție în timp real. După pornirea dispozitivelor mobile, tehnologiile RKP (Real-Time Kernel Protection) și DEFEX (Defeat Exploit) funcționează continuu pentru a detecta și a preveni modificările suspecte sau neautorizate ale permisiunilor.
  • Monitorizează constant amenințările prin intermediul unei echipe dedicate care folosește învățarea automată pentru a prezice amenințările viitoare.
  • Lansează actualizări de securitate regulate pentru a remedia orice vulnerabilități, valabile timp de cinci ani de la lansarea dispozitivului. În acest fel oamenii își pot folosi telefoanele mai mult timp la fel de sigure ca noile modele.

Samsung se bazează pe un model de colaborare deschisă pentru a consolida constant sistemele și pentru a standardiza securitatea Android. Compania lucrează îndeaproape cu Google și discută perodic despre cele mai noi probleme și modalități de prevenire, pentru a partaja între cele două companii toate datele privind astfel de amenințări.

Mai mult, Samsung colaborează cu diferite cadre universitare și hackeri ,,cu pălărie albă” prin intermediul Programului de Recompense pentru Securitate Mobilă. În acest fel se pot identifica și remedia potențialele vulnerabilități de securitate. În cadrul programului au fost acordate recompense în valoare de peste 3,5 milioane USD.