Samsung a lansat aplicația SeeColors pentru televizorul QLED

1332

Pentru a sprijini persoanele cu deficiențe de vedere a culorilor, Samsung Electronics a anunțat lansarea aplicației SeeColors, compatibilă cu toate televizoarele Samsung QLED. Aplicația SeeColors pentru televizoarele QLED îi ajută pe utilizatorii cu daltonism (incapacitatea de a vedea unele culori, în special roșu și verde), să-și diagnosticheze deficiențele vizuale personale prin intermediul aplicației. Pe baza rezultatelor individuale de diagnosticare, televizoarele QLED, cu un volum de culoare de 100%, reglează setările de culoare pe afișaj, permițând spectatorilor cu această boală să se bucure de o experiență de vizualizare distingând toate culorile.

Samsung se angajează să facă viața de zi cu zi a oamenilor mai bună și mai convenabilă prin tehnologie și inovare„, a declarat Hyeongnam Kim, vicepreședinte al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Prin intermediul aplicației SeeColors de pe televizor, utilizatorii pot identifica tipul și nivelul bolii de care suferă, apoi recalibrează direct ecranul TV QLED pe baza rezultatelor personale de diagnosticare. Pentru a oferi o metodă ușoară și precisă pentru a diagnostica această boală, Samsung Electronics a colaborat cu profesorul Klara Wenzel de la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta, pentru a adopta testul Colorlite, pentru televizoare și dispozitive mobile. Adoptarea testului Colorlite prin intermediul aplicației SeeColors a dus la o soluție simplă, care oferă tuturor posibilitatea de a vedea lumea în toate culorile.

Yui Yoon Lee, inginer principal la Samsung Electronics, care a colaborat la proiect, explică în continuare: „Aplicația SeeColors funcționează simplu. După ce utilizatorii vor descărca aplicația din magazinul de aplicații Smart TV și vor primi un diagnostic, aplicația va schimba automat setările de culoare ale QLED în funcție de rezultatul testului. Aplicația și televizorul permit oamenilor să vadă culori cu o intensitate la fel de mare ca oamenii cu vedere normala„.

Aproape 300 de milioane de persoane suferă de daltonism (cecitate cromatică) la nivel global. Aproximativ 8% dintre bărbați și până la 1% dintre femei sunt afectate, conform unui sondaj reprezentativ efectuat în Europa și America de Nord. Mai mult de 150 de ocupații profesionale nu sunt permise daltoniștilor.

Aplicația SeeColors este disponibilă pentru descărcare din magazinul Smart TV App. De asemenea, utilizatorii pot descărca aplicația pentru a efectua diagnosticul prin Google Play și Galaxy App Store pentru smartphone-urile Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, Samsung Galaxy S7 / S7 Edge și Galaxy S8. Odată ce utilizatorii își conectează telefonul smartphone Galaxy la televizorul QLED, televizorul va ajusta automat setările de culoare pe baza diagnosticului utilizatorului.

Aplicația SeeColors este creată în parteneriat cu Colorlite, o companie maghiară care aplică tehnologie certificată bazată pe 20 de ani de cercetare științifică pentru lentile pentru a ajuta oamenii cu probleme de daltonism. Este o premieră ca aplicația SeeColors care utilizează tehnologia Colorlite să fie implementată pe televizoare și dispozitive smartphone.

 

SURSĂSamsung News