Samsung Self Repair disponibil în mai multe țări din Europa

204
Samsung Self Repair
Sursă foto: SamsungMobilePress

Programul Samsung Self Repair este în sfârșit activ în mai multe țări europene. Acest program permite utilizatorilor de dispozitive Galaxy să cumpere piese de schimb și seturi de instrumente pentru reparații convenabile, ghidate de instrucțiunile oficiale. Programul acoperă seriile Galaxy S20, Galaxy S21 și Galaxy S22, precum și Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360. Nu este vorba despre noua serie seria Galaxy Book 3, ci modelele originale.

Compania a introdus programul Self Self Repair în Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia și Marea Britanie. Dar există câteva avertismente. În primul rând, în momentul scrierii acestui articol, pagina oficială Self Repair din Germania nu este live, chiar dacă paginile pentru celelalte piețe menționate mai sus sunt. În al doilea rând, programul Self Repair pentru Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360 este (și va fi) disponibil numai în Germania, Italia, Suedia și UK. Și în al treilea rând, programul Self Repair pentru Europa nu este susținut de iFixit.

Pentru seriile Galaxy S20, Galaxy S21 și Galaxy S22, Samsung oferă piese originale. De exemplu, ecrane, baterii, panouri din sticlă pentru spate și plăci de circuite pentru porturile de încărcare USB-C. Samsung oferă, de asemenea, piese originale pentru Galaxy Book Pro, potrivit SamMobile. Este vorba despre carcase față și spate, ecrane, baterii, touchpad-uri, butoane de pornire încorporate cu scanere de amprente și picioare din cauciuc

Programul Samsung Self Repair disponibil și în Europa

Setul de ecran și baterie, panoul din spate și placa de circuit USB-C pentru Galaxy S22 și S22+ costă în jur de 145€, 42 și, respectiv, 40€. Aceleași componente pentru Galaxy S22 Ultra costă aproximativ 200€ (setul de ecran și baterie), 56€ (capacul spate) și 37 euro (placa de circuit USB-C). Prețurile variază în funcție de regiune și sunt doar puțin mai mari decât prețurile componentelor de pe piața liberă.

Bancnota de 500 de euro are cea mai mare valoare dintre bancnotele euro. Este una dintre bancnotele circulante cu cea mai mare valoare din lume. Din luna aprilie 2019, bancnota nu a mai fost emisă, dar este folosită ca mijloc de plată.

În SUA, Samsung a colaborat cu iFixit pentru a furniza seturi de instrumente și instrucțiuni. Nu același lucru s-a întâmplat în Europa. Aici, instrucțiunile sunt furnizate de Samsung pe site-ul său web. În același timp, trusele de instrumente în majoritatea piețelor sunt furnizate de Rexio Care. Costă în jur de 28 de euro. Seturile de instrumente Rexio Care pentru reparare vin cu o pernă de încălzire, un set de șase șuruburi de deschidere, un spudger din plastic, o ventuză, pensete și o șurubelniță Philips PH000.

Samsung nu a menționat alte țări europene în care programul ar putea fi extins. Cu toate acestea, președintele Mobile eXperience TM Roh a spus: „Extindem accesul la programul Self Repair la nivel mondial.” Astfel sunt șanse ca noi piețe să beneficieze de acest program.