Ecran Samsung Sensor OELD cu senzor de amprentă și de ritm cardiac

239
Ecran mobil Samsung Sensor OELD cu senzor de amprenta
Sursa foto: via galaxyclub.nl

În timpul evenimentului Society for Information Display (SID Display Week) 23 – 25 mai Samsung a prezentat, printre altele, un nou ecran OLED. Cel puțin la prima vedere, acesta este un ecran Samsung OLED familiar. Cu toate acestea, Samsung Sensor OLED are o serie de senzori integrați direct în ecranul însuși, un senzor de amprente sau de ritm cardiac.

Cândva mai demult, în 2014, Samsung Galaxy S5 a fost primul dispozitiv Samsung cu un scaner de amprente și un senzor de ritm cardiac. Tot ecran OLED avea acel telefon. Aceste trei părți, ecranul și cei doi senzori erau trei părți diferite. Scanerul de amprente era în butonul de pornire, senzorul de ritm cardiac era pe spatele telefonului, iar ecranul tot unde este și astăzi. În aceste zile, ecranul este tot acolo, scanerul de amprente este in-display, iar senzorul de ritm cardiac a dispărut. Cu noul ecran Samsung OLED lucrurile au luat o altă turnură.

SID Display Week 2023 are loc la Los Angeles, Convention Center, California, SUA. Aici Samsung Display a prezentat noul ecran Samsung Sensor OLED Display, potrivit GalaxyClub. Acesta este un ecran Samsung OLED în care sunt integrați direct toți senzorii menționați mai sus. Ecranul vă poate detecta ritmul cardiac în sine. Dacă atingeți ecranul cu două degete de la ambele mâini, acesta vă poate măsura chiar și tensiunea arterială și nivelul de stres. Prima probabil după calibrare cu un tensiometru real – dar totuși poate.

Ecran Samsung Sensor OLED cu mai mulți senzori integrați

Cu toate acestea, cea mai semnificativă îmbunătățire este probabil că ecranul vă poate citi amprenta – indiferent de locul unde îl atingeți. Când ecranul OLED cu senzor se află într-un telefon, deblocarea devine mult mai ușoară. Nu mai trebuie să puneți vârful degetului pe o anumită parte a afișajului. Atingerea este suficientă pentru a vă recunoaște instantaneu amprenta și a vă debloca telefonul.

Ecranul OLED a fost dezvoltat de Kodak în 1987 pentru camerele foto digitale. Sony a lansat primul TV OLED în 2004. Nokia N85 a fost primul telefon cu ecran OLED (octombrie 2008). Samsung i7110, lansat în februarie 2008, a fost primul telefon Samsung cu ecran OLED.

Credem că este una dintre cele mai importate și sensibile dezvoltări tehnice pentru un smartphone din ultimii ani. Cel puțin în ceea ce privește utilizarea practică a dispozitivului. Senzorul de amprentă aflat acum în seria Galaxy S23 a rămas aproape neschimbat față de seria Galaxy S10 din 2019. Da, a devenit mai mare și mai rapid în acești patru ani. Dar în ceea ce privește utilizarea, folosim aceeași tehnologie „veche” de patru ani.

Desigur, imediat apare întrebarea: în ce telefon ne putem aștepta să vedem acest ecran Samsung Sensor OLEDl? Desigur, Samsung nu a spus încă nimic în acest sens. Cu aceste tipuri de gadgeturi noi, este adesea neclar când le putem vedea cu adevărat într-un telefon, tabletă, PC sau poate ceas inteligent. Poate că vedem acest ecran în seria Galaxy S24 de anul viitor, dar puțin probabil. Dar, cu Samsung și ritmul în care lansează noi tehnologii, orice este posibil.