Samsung aduce Galaxy Enhance-X bazată pe AI în seria Galaxy S23

236
Samsung aduce Galaxy Enhance-X bazată pe AI in seria Galaxy S23
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung a lansat o aplicație de editare foto destul de sofisticată, alimentată de AI, anul trecut. Aplicația Galaxy Enhance-X a fost compatibilă cu o gamă foarte limitată de dispozitive Galaxy, dar noua versiune a aplicației a fost concepută special pentru a profita de procesoarele puternice din seria Galaxy S23.

Samsung a anunțat aplicația de îmbunătățire a imaginilor bazată pe inteligență artificială Galaxy Enhance-X în iulie anul trecut. Acum compania a lansat Samsung Galaxy Enhance-X v1.0.55 în program beta doar pentru seria Galaxy S23. Procesarea imaginilor prin AI necesită o tehnologie complexă, motiv pentru care este nevoie de hardware de ultimă generație precum cel din seria Galaxy S23.

Galaxy Enhance-X bazată pe AI va ajunge și în seria Galaxy A

Potrivit PhoneArena, Samsung a confirmat că utilizatorii Galaxy S22 vor avea acces la noua versiune a editorului foto foarte curând. În plus, Samsung a dezvăluit că aplicația Galaxy Enhance-X va fi acceptată de unele dintre dispozitivele din seria Galaxy A. Compania a specificat că nu toate funcțiile ar putea fi disponibile pentru aceste telefoane care nu sunt emblematice.

În acest moment, aplicația Galaxy Enhance-X pentru seria S23 acceptă funcțiile de remasterizare a fotografiilor, îmbunătățirea imaginii și eliminarea artefactelor. Dacă dețineți un Galaxy S23, Galaxy S23+ sau un Galaxy S23 Ultra veți putea folosi funcții precum Magic, HDR, Luminozitate, Îmbunătățirea focalizării, Corectarea distorsiunii obiectivului, Upscale (îmbunătățire rezoluție de 4x) și Sharpen.

JPEG – Joint Photographic Experts Group este un standard pentru compresia și codificarea fișierelor și imaginilor statice. JPEG este în prezent unul dintre cele mai utilizate formate din lume de compresie a imaginilor pentru fotografii.

De asemenea, veți putea aplica diverse funcții de îmbunătățire, cum ar fi frumusețea și efectul de lumină în modul portret. În meniul Eliminare artefact, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a elimina umbrele din imaginile lor, precum și obiectele reflectorizante. Când îmbunătățiți o imagine folosind aplicația Galaxy Enhancer-X, atât fotografia originală, cât și cea îmbunătățită sunt salvate în Galerie în format JPEG.

Cu aplicația Galaxy Enhance-X, utilizatorii pot începe să-și modifice fotografiile imediat ce sunt capturate. Cele mai multe dintre funcțiile disponibile în aplicație pot fi aplicate cu o singură atingere, așa că nu necesită cu adevărat cunoștințe prea aprofundate despre fotografie.

Cea mai recentă versiune a aplicației Galaxy Enhance-X este disponibilă pentru descărcare gratuită prin Galaxy Store. Este o descărcare de 85MB, așa că nu va ocupa prea mult spațiu prețios de stocare din telefon.