Samsung sugerează că nu va lansa seria Galaxy Note anul acesta

572
Samsung sugereaza ca nu va lansa seria Galaxy Note anul acesta
Sursa Foto: via thenextweb.com

Samsung a anunțat că s-ar putea să nu lanseze seria Galaxy Note anul acesta. Așadar, numeroasele zvonuri despre populara serie emblematică Note au fost doar parțial corecte. La o adunare anuală a acționarilor din Coreea de Sud, co-CEO-ul Samsung, DJ Koh, fostul șef Samsung Mobile, a declarat că, pentru a-și eficientiza portofoliul, compania are în vedere să renunțe la lansarea unui nou telefon Note.

Seria Note este poziționată ca un model high-end în portofoliul nostru de afaceri. Ar putea fi o povară să dezvăluim două modele emblematice într-un an, astfel încât ar putea fi dificil să lansăm modelul Note în semestrul doi. Momentul lansării modelului Galaxy Note poate fi modificat, dar încercăm să lansăm un model Note anul viitor„.

Posibil un model Galaxy Note doar anul viitor

DJ Koh a menționat că există un dezechilibru serios între oferta și cererea de cipuri în lume. Aceasta ar putea fi una din cauzele întârzierii mai multor lansări și produse. Pandemia COVID-19 a provocat serioase obstrucții în programele companiilor producătoare de cipuri. Producătorii încearcă să satisfacă comenzile din mai multe industrii, de la mașini la smartphone-uri. Chiar și Samsung are astfel de probleme cu fabrica sa din Austin, Texas. În acest fel lansarea unui nou model Galaxy Note nu mai este sigură.

Samsung nu a indicat în mod direct că lipsa cipurilor este unul dintre motivele pentru care vrea să sară peste seria Galaxy Note anul acesta. Totuși, acest lucru ar putea fi un factor major în decizia finală a companiei, potrivit Thenextweb. DJ Koh a dat totuși un licăr de speranță fanilor Galaxy Note. Koh a spus că lansarea unui Galaxy Note ar putea întârzia mult, dar credem că șansele să apară sunt mici.

Austin este capitala statului Texas din SUA. Din 1990 Austin a devenit un centru pentru tehnologie și afaceri. Un număr de companii Fortune 500 au sedii sau birouri regionale aici. Printre altele: 3M, AMD, Amazon, Apple, Google, IBM, Intel sau Texas Instruments.

Samsung a lansat în ianuarie seria emblematică Galaxy S21. Compania a introdus, de asemenea, suport pentru stiloul S-Pen – una dintre cele mai iubite caracteristici ale seriei Galaxy Note – la modelul de top Galaxy S21 Ultra. În afară de aceasta, gigantul tehnologic coreean este de așteptat să lanseze un succesor al modelului Samsung Galaxy Z Fold 2 până la jumătatea anului.

Având în vedere toți acești factori, ar putea fi dificil pentru Samsung să lanseze un nou dispozitiv Galaxy Note. Cu toate acestea, ar fi amuzant să vedem ce aduce Samsung seriei Note anul viitor pentru a face din aceasta o ofertă mai profitabilă.