Samsung lucrează la un set cu cască de realitate mixtă (MR)

684
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Samsung nu a lansat nimic în ultimul timp, nici în 2019, în materie de realitate AR, VR sau realitate mixtă. La începutul acestui an am scris despre Samsung Odyssey Mixed Reality, un brevet pentru o nouă cască Odyssey. Am așteptat ca acest set de realitate mixtă să fie lansat anul acesta. Dar, de atunci nimic.

Acum, prin intermediul site-ului 91Mobiles, avem informații despre un nou brevet Samsung de realitate mixtă. Arată mai mult ca niște ochelari și aduc destul de mult ca design cu setul Microsoft HoloLens. Brevetul a fost depus la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) și prezintă mai multe schițe ale unei căști/ochelari Samsung de realitate mixtă.

Brevet de ochelari Samsung pentru Mixed Reality

După cum se sugerează din schițele brevetului, căștile cu realitate mixtă Samsung sunt aparent echipate cu camere duale în față. Probabil o cameră pentru mediu și cealaltă pentru înregistrare video. În spatele vizierei, putem vedea două lentile holografice care probabil vor proiecta imagini holografice în fața ochilor, făcând să pară că te uiți la acele imagini din mediul tău.

Există o clemă pe bandă pentru a deschide setul cu cască și a regla potrivirea în consecință. Cureaua va fi probabil dintr-un material moale, astfel încât să nu deranjeze și să fie incomodă în timpul purtatului. Panoul superior este locul unde ar trebui să fie găzduit hardware-ul intern, inclusiv senzorii necesari, procesorul, memoria RAM, emițătoare-receptoare Wi-Fi, printre altele. Setul cu cască Samsung are o bară dreptunghiulară pe coloana dreaptă, care ar putea difuzorul pentru ieșirea audio.

Realitatea mixtă (MR) este fuziunea dintre lumea reală și virtuală pentru a produce noi medii și vizualizări, în care obiectele fizice și digitale coexistă și interacționează în timp real. Realitatea mixtă cuprinde atât realitatea virtuală (VR), cât și realitatea augmentată (AR).

Spre deosebire de designul tipic al ochelarilor, casca/ochelarii Samsung pentru realitate mixtă văzute în brevet par a fi ușor voluminoase. Probabil că Samsung va adăuga la interior funcționalități suplimentare, care sunt deocamdată necunoscute.

Nu este clar dacă Samsung intenționează să aducă acest lucru pe piață de acum. Poate ajunge prima dată setul Samsung Odyssey Mixed Reality, despre care am scris mai sus. Poate nici unul dintre aceste două seturi nu va ajunge niciodată în lumea reală. Ambele ar putea fi pur și simplu un concept care nu va ajunge niciodată la vânzare pe raft. Totuși, sperăm că vom vedea cel puțin unul dinte acestea două anul acesta.