Un nou set cu cască – Samsung Odyssey Mixed Reality (2020)

925
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Gigantul tech Samsung a fost de mai mulți ani activ pe piața căștilor VR / AR. În octombrie 2017, a fost anunțat setul Samsung Odyssey, prima cască de sine stătătoare a producătorului sud-coreean, destinată aplicațiilor de realitate mixtă (AR + VR). Un an mai târziu a fost anunțat succesorul său, HMD Odyssey+, de asemenea, un set cu cască avansat. Anul acesta vom primi Samsung Odyssey Mixed Reality (2020).

Samsung nu lansat nimic nou în materie de ochelari AR / VR în 2019. Prin urmare, există o șansă reală ca în 2020 să ne putem aștepta la o nouă cască Windows Odyssey Mixed Reality bazată pe PC, care va fi introdusă în linia Odyssey. Samsung a patentat acum o cască avansată de realitate virtuală / realitate augmentată cu patru camere încorporate și un nou design.

Brevet Samsung pentru Odyssey Mixed Reality

Samsung Electronics a depus un brevet în China pentru o nouă cască Odyssey. Brevetul a fost depus la începutul anului 2019 și a fost aprobat de CNIPA (China National Intellectual Property Administration) pe 17 ianuarie 2020. Există 8 ilustrații de brevet incluse și două fotografii color, care arată căștile Odyssey Mixed Reality din toate părțile.

Dispozitivul prezintă multe asemănări cu căștile Samsung existente, deși există și unele diferențe clare. Vedem o bandă robustă cu o curea de sus, o halo-curea și căști integrate. De această dată căștile de joc sunt atașate la ochelari în mai multe locuri, acest lucru va îmbunătăți, fără îndoială, robustețea.

La aceste căști Odyssey Mixed Reality nu există nicio buton rotativ inclus în proiectare, cu ajutorul căreia puteți fixa dispozitivul mai strâns în jurul capului. În schimb, un mecanism este încorporat pe părțile laterale care poate fixa mai bine setul. Probabil că este mai ușor de utilizat. În cele din urmă, reglajul pentru modelul anterior era în spatele dispozitivului, ceea ce îngreunează accesibilitatea – mai ales dacă joci doar un joc și vrei să ajustezi setul cu cască AR / VR un pic mai strâns.

Realitatea augmentată (AR) este un live, direct sau indirect de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Îmbunătățiri pentru un unghi de vizualizare mai bun

Pe partea din față se folosește un fel de material textil care se extinde parțial în lateral. Poate că această construcție ar trebui să ofere un unghi de vizualizare mai mare. În orice caz, acest lucru diferă în mod clar de designul drept, așa cum îl cunoaștem la căștile Odyssey existente. Cu toate acestea, această cască Odyssey Mixed Reality se încadrează în aceeași marcă, în funcție de logo-uri. În partea de sus este vizibil un logo Odyssey clar, care poate fi văzut și în partea din spate a benzii.

În partea de jos a ochelarilor sunt vizibile două butoane de volum, așa cum știm deja din căștile Odyssey. În plus, a fost adăugat un buton fizic, pentru ce este utilizat acest lucru, nu este clar din descrierea brevetului. Nu este vizibilă nici o roată de setare IPD (interpupillary distance), poate acest buton va acționa ca un fel de înlocuitor.

Căști de realitate virtuală Samsung Odyssey Mixed Reality (2020)

Odyssey+ este echipat cu o cameră frontală dublă, care servește la determinarea poziției ochelarilor și a controlerelor. Setul cu cască Windows Reality Mixed brevetat pare să aibă patru camere încorporate, care, fără îndoială, trebuie să contribuie la o urmărire mai exactă.

Setul cu cască Samsung HMD Odyssey+ costă 500$ pe site-ul Samsung SUA, ochelarii de joc sunt în prezent în vânzare. Temporar aveți parte și de o reducere de 54%, rezultând un preț de vânzare de 230 USD. Nu putem estima momentan ce preț va avea noul set Odyssey Mixed Reality (2020).

Nu sunt momentan informații despre data lansării acestui nou set Samsung VR / AR, cu atât mai puțin despre o eventuală disponibilitate. Sunt multe persoane pasionate de astfel de căști de realitate virtuală și augumentată sau mixtă, care așteaptă un nou produs de la Samsung. Sperăm să apară în curând noi informații despre Samsung Odyssey Mixed Reality (2020).

SURSĂLetsgoDigital