Samsung și Amdocs colaborează pentru pentru soluții 4G și 5G în SUA

294
Samsung si Amdocs SUA
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics va colabora cu firma de soluții software Amdocs din SUA pentru a furniza soluții de rețele wireless private de a patra și a cincea generație. În acest fel Samsung și Amdocs vor spori conectivitatea firmelor din Statele Unite în rețelele 5G.

Parteneriatul dintre Samsung și Amdocs va permite companiilor să avanseze în comunicațiile wireless, cum ar fi creșterea vitezei de descărcare și să simplifice implementarea soluțiilor Citizen Broadband Radio Service pregătite pentru 5G. Este vorba despre diferite domenii cum ar fi educație, utilități, producție, logistică, transport și retail. Companiile nu au dezvăluit când să înceapă operarea noilor lor soluții de rețea privată.

Samsung și Amdocs colaborează pentru conectivitate 5G în SUA

Conform planului, Samsung va oferi un set de soluții de rețea privată în conformitate cu standardele CBRS pentru a permite cazuri de utilizare a rețelei private și a accesului wireless fix. CBRS – Citizens Broadband Radio Service, se referă la o bandă de difuzare de 150 MHz în SUA. Aceasta este deschisă pentru implementarea comercială a rețelei mobile 5G fără licențe de spectru în Statele Unite. Potrivit Samsung, soluțiile sale CBRS au oferit întreprinderilor din SUA o modalitate eficientă de a construi rețele private și au oferit celor defavorizați o abordare mai rentabilă decât soluțiile de comunicații bazate pe cablu sau fibră.

De asemenea, utilizatorii rețelei private vor putea trece de la 4G la 5G cu o actualizare software „simplă”, conform Samsung. Amdocs va juca rolul de integrator de sisteme pentru a oferi soluții end-to-end întreprinderilor. Detalii mai multe despre parteneriatul dintre Samsung și Amdocs sunt așteptate zilele următoare.

Amdocs este o corporație multinațională fondată în Israel în 1982 și are sediul în prezent în Chesterfield, Missouri, SUA. Amdocs este specializată în software și servicii pentru furnizori de comunicații, media, servicii financiare și întreprinderi digitale.

Un ecosistem de parteneri înfloritor este esențial în următoarea fază de extindere a rețelei 5G. Acum mai multe organizații caută modalități de a beneficia de rețelele private și de comunicații avansate”. A spus Imran Akbar, vicepreședintele la unitatea de afaceri de rețele a Samsung Electronics America, conform The Korea Herald.

Consumatorii și întreprinderile devin din ce în ce mai dependenți de conectivitatea omniprezentă. Suntem încântați să lucrăm cu Samsung pentru a accelera societatea noastră conectată”. A declarat Anthony Goonetilleke, președintele tehnologiei și șeful strategiei Amdocs Group. Amdocs a avut venituri de 4,3 miliarde USD în anul fiscal 2021.