Samsung și Bottneuro colaborează pentru tratamentul bolii Alzheimer

163
Samsung si Bottneuro colaboreaza pentru tratamentul bolii Alzheimer
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Bottneuro colaborează pentru diagnosticarea și tratamentul bolii Alzheimer. Bottneuro AG este un startup elvețian MedTech dedicat îmbunătățirii diagnosticului și tratamentului bolii Alzheimer. Cel două companii vor aduce pacienților Alzheimer o soluție inovatoare și îmbunătățită de diagnostic și tratament.

Bottneuro AG a ales Samsung Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition pentru a stoca și înregistra datele de terapie în soluția Bottneuro. Tehnologia Bottneuro identifică zonele creierului afectate de boală prin imagistica prin rezonanță magnetică 3D și tomografie cu emisie de pozitroni. Odată identificate, aceste regiuni pot fi vizate și stimulate electronic cu tehnologia de neurostimulator Miamind. Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition simplifică gestionarea soluției Bottneuro printr-o interfață grafică.

Pacienții care suferă de demență se confruntă adesea cu o funcție cognitivă redusă în stadiile incipiente ale bolii. Samsung și Bottneuro au căutat să găsească un dispozitiv ușor de utilizat și de înțeles. Cu interfața sa intuitivă și capacitatea de utilizare, Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition a oferit hardware-ul optim pentru soluția Bottneuro.

Samsung și Bottneuro colaborează pentru diagnosticul și tratamentul Alzheimer

„Am căutat o soluție simplă și de încredere pentru aplicația noastră. L-am găsit cu Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition, iar Samsung ne oferă un sprijin excelent în dezvoltare”. A declarat Julius Klaas, CTO al Bottneuro AG, potrivit Samsung Newsroom.

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă cronică, cauza a 60–70% din cazurile de demență. Psihiatrul german Alois Alzheimer a identificat primul caz de ceea ce este cunoscut acum sub numele de boala Alzheimer în 1901.

Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition oferă o multitudine de caracteristici și capabilități. Vine cu un afișaj Super AMOLED de înaltă rezoluție, care oferă o claritate foarte bună atât pentru pacienți, cât și pentru furnizorii de servicii medicale. Mai mult, tableta Samsung are și o durată de viață fiabilă a bateriei.

Neurostimulatorul Miamind este, de asemenea, alimentat direct de Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition. Apoi, odată ce tratamentul este finalizat, Galaxy Tab S8+ transmite automat informațiile de diagnostic și tratament conținute în soluția Bottneuro către Bottneuro AG prin conectivitate de date 5G, permițând pacienților să rămână în confortul casei lor. În plus, Galaxy Tab S8+ 5G Enterprise Edition poate fi configurat individual prin Samsung Knox. În acest fel datele sensibile și dosarele medicale ale pacienților sunt private și protejate.

Eficacitatea noului tratament terapeutic de la Bottneuro AG va fi testată în mai multe studii clinice anul acesta. Deși tratamentul nu este încă disponibil comercial, Samsung și Bottneuro sunt optimiste cu privire la progresele în tratarea bolii Alzheimer. Pentru mai multe informații despre Bottneuro și parteneriatul cu Samsung, vizitați Samsung Newsroom Switzerland: www.bottneuro.com.