Samsung și Hyundai Motor colaborează în domeniul cip-urilor auto

443
Samsung si Hyundai colaboreaza in domeniul cip auto
Sursa Foto: en.yna.co.kr

Samsung și Hyundai Motor au declarat vineri că vor colabora pentru a combate deficitul de cipuri auto de pe piață. Această lipsă de semiconductori a perturbat grav operațiunile producătorilor auto din ultimele luni și se așteaptă să continue anul acesta.

Samsung și Hyundai Motor au semnat un acord cu Institutul de Tehnologie Auto și Institutul de Tehnologie Electronică din Coreea. Colaborarea are ca scop consolidarea legăturilor între aceste companii pentru a rezolva criza de cipuri auto din Coreea de Sud.

Detaliile despre colaborarea Samsung și Hyundai Motor nu sunt cunoscute

Cooperarea a venit în timp ce Coreea își propune să-și rezolve aprovizionarea cu cipuri auto pe fondul lipsei la nivel mondial a semiconductorilor. Se așteaptă ca Hyundai să să furnizeze componente auto, inclusiv platforme pentru microprocesoarele care urmează să fie testate. Guvernul sud-coreean intenționează să ofere stimulente fiscale și subvenții de stat pentru companiile producătoare de semiconductoare. Guvernul va cheltui pentru acest lucru 510 trilioane woni (~453 miliarde USD) până în 2030.

Nu putem exclude posibilitatea ca Hyundai să primească cipuri auto de la Samsung„. A declarat un oficial guvernamental din Coreea de Sud sub protecția anonimatului, conform agenției de presă coreeană Yonhap. Producătorii de automobile din Coreea, Hyundai și Kia au suferit în urma crizei globale de cipuri auto. Au fost probleme în special cu microcontrolere auto, și au fost nevoiți să suspende temporar producția la fabricile lor de câteva ori. Coreea de Sud este un lider global în sectorul memoriei, dar este relativ slabă în domeniul cipurilor logice.

Hyundai este o companie multinațională din Coreea, înființată în 1967. Împreuna cu filiala sa, Kia Motors, deținută în proporție de 32,8% și Genesis, deținută 100%, formează Hyundai Motor Group. Genesis Motors produce mașinile de lux Hyundai.

Când vine vorba de cipuri auto, Coreea reprezintă doar 2,3% din piața globală. SUA ocupă primul loc cu 31,4%, urmată de Japonia cu 22,4% și Germania cu 17,7%. Aceste date au fost făcute publice de Asociația Internațională a Comerțului din Coreea.

Principalii producători de cipuri din Coreea, Samsung și SK Hynix Inc., se concentrează pe fabricarea semiconductoarelor de memorie de înaltă performanță. Ambele companii consideră că cipurile auto sunt mai puțin profitabile și necesită cerințe rigide de calitate.

Guvernul speră că acordul dintre Samsung și Hyundai Motor poate spori capacitatea țării în sectorul de cipuri auto și competitivitatea lor în viitoarele vehicule.