Samsung și Marvell au lansat un nou SoC pentru rețelele 5G

441
Samsung si Marvell al lansat un nou procesor pentru retelele 5G
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Marvell au anunțat că au dezvoltat împreună un nou System-on-a-Chip (SoC) pentru a spori performanța rețelei 5G. Procesorul va fi utilizat în Massive MIMO de la Samsung și în alte aparate avansate. Noul produs împachetează tehnologia mobilă avansată pentru a îmbunătăți eficiența energetică și capacitatea de rețea a stațiilor 5G de generația următoare. Va fi introdus pe piață în prima partea a acestui an.

SoC-ul este conceput de Samsung și Marvell pentru a ajuta la implementarea de noi tehnologii, care îmbunătățesc stațiile de emisie 5G prin creșterea capacității și acoperirii acestora, reducând în același timp și consumul de energie. Noul SoC este echipat pentru a sprijini simultan rețelele 5G și 4G. Procesorul poate economisi până la 70% din consumul de energie comparativ cu cip-seturile anterioare.

Colaborare Samsung și Marvell pentru rețele 5G

Suntem încântați să extindem colaborarea cu Marvell pentru a dezvălui un nou SoC. Acesta va combina punctele forte ale ambelor companii în inovație pentru a avansa soluțiile de rețea 5G”. A declarat Junehee Lee, vicepreședinte executiv și șef R&D, Business Networks la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „Samsung acordă prioritate dezvoltării soluțiilor 5G cu impact ridicat, care oferă un avantaj competitiv operatorilor noștri”.

Colaborarea Samsung și Marvell se întinde pe mai multe generații de produse de rețea. Aceasta demonstrează statutul de lider puternic al Samsung. Efortul comun include stații de bază și radiouri 4G și 5G”. A declarat Raj Singh, vicepreședinte executiv al Marvell Processors Business Group. „Suntem onorați să colaborăm cu Samsung pentru următoarea generație de stații 5G Massive MIMO”.

Una dintre tehnologiile cheie pentru implementarea rețelelor 5G este utilizarea unor stații de antene digitale cu mai multe elemente ca parte a stațiilor de bază. Sistemele cu numărul de elemente de antenă 128, 256 și mai mult au fost numite Massive MIMO.

Samsung și Marvell au lucrat îndeaproape pentru a furniza mai multe generații de soluții de rețea de vârf. Anul trecut, companiile au anunțat o colaborare pentru a dezvolta noi produse 5G. Au colaborat inclusiv la arhitecturi radio inovatoare pentru a crește puterea de calcul necesară implementărilor Massive MIMO.

Marvell Technology Group este un producător fabless de produse de memorie, telecomunicații și semiconductori. Compania a fost fondată în 1995 și are sediul operațional în Santa Clara, California. Compania are centre de proiectare în SUA, Israel, Singapore și China.

Marvell și Samsung sunt lideri în a ajuta operatorii de telefonie mobilă să implementeze 5G cu viteză și eficiență mare. Această ultimă colaborare oferă operatorilor și întreprinderilor un avantaj 5G distinct prin performanțe optimizate și economii de energie în implementările de rețea.