Samsung și Orange colaborează pentru o planetă mai verde

255
Samsung si Orange vor să salveze planeta durata de viata mai mare a telefoanelor Galaxy
Sursa foto: via mobileeurope.co.uk

Cel mai performate smartphone-uri Samsung Galaxy au mai multă putere de calcul decât a folosit NASA pentru a pune primul om pe Lună. Dar, în mod tragic, ciclul lor de viață nu este cu mult mai lung decât Apollo 11. Acum, în sfârșit, Samsung încearcă să prelungească durata de viață a telefoanelor Samsung Galaxy. Samsung și Orange vor colabora pentru acet lucru. Dar este suficient pentru a ne salva planeta?

Cele două companii colaborează pentru a aborda criza crescândă a deșeurilor electronice, conform MobileEurope. De asemenea, companiile lucrează pentru a reduce risipa cauzată de învechirea dispozitivelor mobile Samsung distribuite de Orange. Planul se bazează pe extinderea ciclului de viață al unui produs tipic printr-o extindere a programelor de schimb și colectare ale Orange pentru dispozitivele Samsung. Orange va adăuga, de asemenea, un program de dispozitiv Samsung Certified Refurbished prin canalele sale.

 Samsung și Orange – colaborare pentru o planetă mai verde

Samsung și Orange vor folosi apoi metoda Eco-Rating folosită de operatorii europeni de telefonie mobilă. În acest fel cele două companii vor evalua impactul asupra mediului al telefoanelor Samsung Galaxy pe întregul ciclu de viață, de la proiectare la vânzare și până la condiția de deșeu. Evaluarea ar putea face lumină asupra modului în care Samsung și Orange pot aduce îmbunătățiri suplimentare ciclului de viață a unui telefon mobil Galaxy.

Acordul dintre Orange și Samsung acoperă, de asemenea, lansarea serviciilor 5G autonome (SA stand-alone) avansate. Vor fi testate end-to-end dispozitivelor Samsung și tehnologiilor cheie, cum ar fi rețeaua de rețea și vocea prin rețelele de testare 5G SA ale companiei franceze. Companiile vor explora noi cazuri de utilizare posibile prin rețelele 5G SA pentru a furniza servicii industriilor și sectorului divertismentului.

Orange SA este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Orange este prezent în 26 de țări cu 259 de milioane de clienți la nivel mondial la 31 decembrie 2020. Franța este acționarul principal al Orange cu 23,04% din acțiuni.

De asemenea, Samsung și Orange lucrează pentru a oferi clienților companiei franceze o „experiență conectată alimentată de dispozitivele Galaxy”. Această abordare pe mai multe dispozitive va fi implementată în magazinele și canalele online Orange pentru a sprijini strategia de servicii multiple a Orange, oferind utilizatorilor finali o experiență mobilă captivantă și perfectă.

eSIM-uri pe dispozitivele Samsung din rețeaua Orange

Pactul Orange-Samsung spune că își vor combina produsele cu activele tehnologice pentru a oferi o activare digitală îmbunătățită. Aceasta înseamnă că Samsung va rula o personalizare bazată pe SIM a dispozitivelor sale mobile pentru clienții Orange cu o singură configurație de software mobil. „Serviciul de personalizare over-the-air” descoperă aplicațiile cheie Orange pe smartphone-urile Samsung Galaxy eligibile și le instalează fără probleme, indiferent de locul în care clienții și-au cumpărat telefoanele Galaxy.

În cele din urmă, cele două companii vor activa eSIM-urile pe mai multe dispozitive Samsung conectate la rețelele Orange. Acest lucru va simplifica experiența utilizatorilor lor și va elimina utilizarea cartelelor SIM din plastic pentru clienții europeni Orange.