Samsung și SK Telecom vor dezvălui o tehnologie avansată 5G la MWC

377
Samsung si SKT vor dezvalui o tehnologie avansata 5G la MWC
Sursa Foto: via koreaherald.com

Operatorul de telecomunicații din Coreea de Sud SK Telecom și producătorul de echipamente de rețea fără fir Samsung Electronics vor dezvălui rezultatele testelor pentru arhitectura lor de rețea 5G „Opțiunea 4” pentru conectivitate îmbunătățită la viitorul Mobile World Congress de la Barcelona (28 februarie – 3 martie 2022). Samsung și SK Telecom nu sunt la prima colaborare în domeniul 5G.

Cele două companii au testat recent conectivitatea avansată 5G pe o infrastructură de rețea comercială pentru prima dată în industrie. SK Telecom intenționează să comercializeze noua tehnologie 5G până în anul 2023. Astfel SK Telecom va sprijini sistemele de mobilitate aeriană urbană și controlul de la distanță al roboților și echipamentelor grele. În 2020 Samsung și SK Telecon au lansat telefonul Galaxy A Quantum cu procesor QRNG, bazat pe Galaxy A71 5G.

Colaborare Samsung și SK Telecom pentru o nouă tehnologie 5G

„Opțiunea 4” folosește nucleul 5G al Samsung, ceea ce înseamnă că frecvențele radio 5G sunt conectate direct și independent. Sub arhitectură, nucleul 5G este ancorat cu stații de bază 5G, care acționează ca celulă principală. În acest fel se permite o inter-funcționare mai lină cu stațiile de bază 4G. Performanțele noii tehnologii la care au lucrat Samsung și SK Telecom vor fi prezentate la MWC 2022 Barcelona.

Arhitectura se diferențiază de „Opțiunea 2”, care oferă o conectivitate de sine stătătoare la nucleul 5G, precum și de arhitectura convențională non-standalone, unde semnalizarea de control a radioului 5G rulează pe nucleul 4G care este ancorat cu stațiile de bază 4G.

SK Telecom este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea. Are proprii sateliți de telecomunicații și cel mai mare site social media din Coreea. Compania are un portal web, un serviciu multimedia mobil și o aplicație mobilă e-banking.

„Opțiunea 4” a fost definită ca unul dintre standardele pentru arhitectura 5G de către Third Generation Partnership Project în 2019. Este considerată una dintre alternativele foarte bune la „Opțiunea 2”. Samsung și SK Telecom susțin că „Opțiunea 4” se încadrează într-o categorie de tehnologie de sine stătătoare 5G. Conform The Korea Herald, SK Telecom a declarat că tehnologia, dacă este implementată comercial, ar combina avantajele atât ale unei arhitecturi mai stabile bazate pe 4G, cât și ale arhitecturii de sine stătătoare ale „Opțiunii 2” 5G.

Arhitectura va oferi utilizatorilor rețelei 5G, prin intermediul smartphone-urilor, vehiculelor și altele asemenea, o funcționare a rețelei fără fir mai stabilă decât arhitectura 5G autonomă convențională. În același timp, oferă, de asemenea, beneficii ale nucleelor ​​5G prin suportul unor capabilități cum ar fi rețeaua slicing. Aceasta împarte conexiunile de rețea individuale în conexiuni virtuale multiple și implementarea rețelei 5G native în cloud.