Acasă Stiri Samsung și Xilinx au construit un SmartSSD super inteligent

Samsung și Xilinx au construit un SmartSSD super inteligent

Între 10 și 12 noiembrie 2020 a avut loc la Santa Clara, California, summit-ul Flash Memory. Evenimentul Flash Memory Summit este cea mai mare expoziție dedicată memoriei Flash și tehnologiei de stocare Solid State. Din păcate a fost un alt eveniment forțat să devină virtual. Aici a fost anunțat de Samsung și Xilinx un SmartSSD.

SmartSSD este punctul culminant al unor ani de colaborare între Samsung și Xilinx. Samsung este unul dintre cei mai mari producători de memorie flash din lume, iar Xilinx, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de Field Programmable Gate Arrays – matrice de poartă programabilă pe câmp (FPGA). Ceea ce face FPGA-uri unice este adaptabilitatea lor. Aceste aceste cipuri pot fi reconfigurate din mers pentru a servi ca acceleratori hardware radical diferiți. La CPU-uri, GPU-uri și alte circuite integrate specifice, funcționalitatea nu mai poate fi schimbată după fabricare.

Xilinx a fost achiziționat acum câteva săptămâni de AMD, unul dintre cei mai mari furnizori de CPU din lume. Prin urmare creșterea cererii de CSD-uri ar putea avea un impact asupra vânzărilor de procesoare AMD EPYC și Intel Xeon.

Samsung SmartSSD – performanță, personalizare și scalabliltate

Companiile au numit acest dispozitiv de stocare inteligent Samsung SmartSSD Computational Storage Drive (CSD). Adăugarea FPGA-urilor Xilinx în interior face din SmartSSD CSD prima platformă de stocare computațională adaptabilă din industrie. Cu această programabilitate suplimentară și performanță de calcul, CSD adaugă un alt nivel de performanță, personalizare și scalabilitate pentru a accelera aplicațiile care necesită date intensive.

Majoritatea sarcinilor de procesare a datelor se bazează pe procesor. Dar acum Samsung SmartSSD poate muta capacitatea de procesare a datelor în SSD. Aceasta reduce costurile procesorului, reduce mișcarea datelor, reduce latența și elimină blocajele de performanță. De asemenea, poate comprima datele în mod transparent pentru a crește capacitatea aparentă de stocare a SSD-ului.

Xilinx Inc. este o companie fondată în Silicon Valley în 1984 și are sediul în San Jose, California, SUA. Compania este cel mai mare dezvoltator și producător al IC-urilor logice programabile. Xilinx nu produce semiconductori, dar este un producător de echipamente IC.

Utilizarea noului produs Samsung poate ține pasul cu cererea utilizatorilor pentru un acces mai rapid la cantități în creștere de date fără a fi forțat să achiziționeze mai multe procesoare și servere. Serverele tradiționale necesită extragerea datelor înapoi în servere standard pentru procesare care necesită resurse mari în termeni de timp, memorie, procesoare și mai multe servere. CSD aduce calculul direct în SSD, unde sunt stocate datele. Prelucrarea volumului de lucru în SSD, la scară masivă, reduce sarcina asupra procesorului serverului.

Stocarea și calculul într-un pachet mic

Xilinx FPGA oferă elemente logice și nuclee CPU pentru accelerare. Controlerul SSD asigură interfața și gestionarea mass-media NAND, în timp ce o legătură privată, peer-to-peer de mare viteză conectează controlerul SSD la FPGA și transferă date între ele. Reducerea mișcării datelor între stocare și calcul scade latența și consumul de energie pentru o viteză accelerată de procesare a datelor și o eficiență mai mare. SmartSSD CSD permite un calcul paralel eficient asupra datelor stocate.

Xilinx susține că SmartSSD CSD poate accelera performanța procesării datelor de 10 ori sau mai mult. Este vorba de aplicații precum gestionarea bazelor de date, procesare video, straturi de inteligență artificială, căutare complexă și virtualizare.

SmartSSD CSD este o unitate standard în formă solidă de 2,5 inch cu putere redusă de 25W. Oferă o capacitate de stocare fizică de 4TB, cu capacitatea de a păstra până la 12TB de date sau mai mult atunci când este combinată cu o compresie transparentă accelerată.

Conform Forbes, Samsung SmartSSD este deja disponibil prin precomandă și livrările vor începe din ianuarie prin Xilinx.

Stiri

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...

Galaxy A12 și Galaxy A02s prezentate, vor fi la vânzare în ianuarie 2021

Samsung tocmai a anunțat două noi telefoane bugetare care aparțin liniei Galaxy A 2021. Este vorba despre Galaxy A12 și Galaxy A02s,...

Samsung nu va lansa pe Galaxy Z Flip 2 la următorul eveniment Unpacked

Nu au existat prea multe zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy Z Flip 2. Era de așteptat ca gigantul tech să lanseze acest...

Un viitor smartphone Samsung Galaxy Note rulabil dotat cu S Pen

Smartphone-ul rulabil pare a fi noua tendință pentru 2021. Diverși producători au anunțat că au în curs de dezvoltare un astfel de...

Samsung va beneficia din nou din furnizarea de ecrane OLED pentru Apple

Samsung a fost ales, alături de LG Electronics și BOE, pentru a furniza ecrane OLED pentru Apple. Majoritatea ecranelor și în special...

Samsung are o cotă de piață enormă pe piața globală TV în Q3 2020

Samsung Electronics Co. a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în Q3 2020. Informația a fost făcută publică de...