Samsung și SK Telecom colaborează pentru o rețea TV 8K bazată pe 5G

864
Sursa Foto: SK Telecom

Samsung este imbatabil în materie de televizoare, aparatele sale sunt în topul preferințelor cumpărătorilor la nivel mondial. Dar gigantul high-tec nu se culcă pe lauri și vrea să ducă la un alt nivel televiziunea. Acum, printr-o colaborare cu SK Telecom, se pregătește să dezvolte o rețea TV 8K bazată pe rețelele 5G.

SK Telecom și Samsung Electronics vor lucra împreună pentru a dezvolta o rețea de televiziune de 8K care utilizează rețele 5G. Informația vine de la principalul operator de telefonie mobilă din Coreea de Sud. După ce va fi comercializată această rețea, utilizatorii vor putea viziona imagini de cea mai înaltă rezoluție trimise wireless pe televizoarele 8K.

Prin Samsung și SK Telecom tehnologia 5G va aduce epoca hiper-media

8K se referă la o rezoluție orizontală de 7.680 pixeli, care este rotunjită până la 8.000. Este cea mai înaltă rezoluție de televiziune cu definiție ultra-înaltă din televiziunea digitală. Rezoluția unui televizor 8K este de aproximativ patru ori mai mare decât a unui televizor 4K.

Compania de telecomunicații din Coreea de Sud a declarat că utilizatorii televizoarelor 8K Samsung vor putea viziona conținut media avansat, inclusiv conținut 8K, precum și realitate virtuală și realitate augmentată prin rețele 5G.

SK Telecom este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea, cu aproape 50% din cota de piață. Are proprii sateliți de telecomunicații și cel mai mare site social media din Coreea. SK telecom are un portal web, un serviciu multimedia mobil și o aplicație mobilă pentru e-banking. Compania are cea mai bună rețea 5G din lume.

5G-powerd 8K TV va fi integrarea rețelelor 5G cu latență ultra-scăzută și a tehnologiilor TV de cea mai înaltă rezoluție„. A spus Park Jin-Hyo, care conduce Centrul Tehnologic TIC de la SK Telecom. „Prin Samsung și SK Telecom tehnologia 5G va aduce epoca hiper-media„.

SK Telecom va aplica tehnologii de calcul pentru rețele mobile și tehnologii de prelucrare media în rețea. În acest fel va transmite date și imagini 8K fără întârzieri sau întreruperi ale cadrelor, conform Korea Times.

Samsung Electronics va utiliza caracteristici de inteligență artificială care transformă un conținut de calitate inferioară pentru a apărea aproape de rezoluția 8K. Compania Samsung își va echipa televizorul 8K cu o piesă hardware, numită dongle, pentru a sprijini recepția wireless a imaginilor de 8K.