Acasă Stiri Samsung pe primul loc pe piața smartphone-urilor pliabile în 2020

Samsung pe primul loc pe piața smartphone-urilor pliabile în 2020

Samsung Electronics Co., cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, a fost jucătorul dominant pe piața globală de smartphone-uri pliabile anul trecut. Datele au fost publicate ieri de compania Display Supply Chain Consultants (DSCC). Statutul de lider al companiei Samsung este așteptat să continue și în 2021, conform DSCC.

Pentru întregul an 2020, Samsung a înregistrat un procent de 87% în cota globală a smartphone-urilor pliabile. Aceasta a fost estimată la 2,2 milioane de telefoane pliabile, conform Display Supply Chain Consultants. Pe lângă Samsung au mai punctat în cota de piață Motorola și Huawei.

Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 pe primele locuri

Samsung Galaxy Z Flip a fost modelul nr. 1 cu o cotă de aproape 50%. A fost urmat de Samsung Galaxy Z Fold 2. Coreea de Sud a fost regiunea principală pentru livrările de smartphone-uri pliabile în 2020,. Acest lucru s-a datorat succesului de care au avut parte Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. Coreea de Sud a reprezentat mai mult de 50% din cererea pentru modelele Samsung cu clapetă în 2020.

Pentru acest an, DSCC a prezis că Samsung își va continua poziția dominantă în sectorul smartphone-urilor pliabile, cu o cotă de 81% din telefoanele livrate. Raportat la venituri, compania sud-coreeană va avea o cotă de piață de 76%. DSSC a estimat că piața globală a smartphone-urilor pliabile și rulabile va ajunge la 5,1 milioane de unități în 2021. Este o creștere cu 128% față de 2020, veniturile încasate crescând cu 137% față de 2020, până la 8,6 miliarde USD.

DSCC – Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță în industria afișajului.

În special, se așteaptă ca piața globală a smartphone-urilor pliabile să crească semnificativ începând cu a doua jumătate a anului. Potrivit DSCC, compania a întârziat lansarea smartphone-urilor sale pliabile până în al treilea trimestru al anului 2021. Compania sud-coreeană având cel mai mare portofoliu de pliabile.

Se așteaptă cel puțin trei modele, iar Samsung își poziționează linia pliabilă Z Fold ca a doua serie pilot, înlocuind seria Note”. A spus DSCC. „În plus, ne așteptăm ca Samsung să introducă o versiune cu un preț mai mic a pliabilului cu clapetă”.

Samsung Display lider pe piața afișajelor pliabile

DSCC a declarat că este posibil să existe o creștere mare a dispozitivelor pliabile de tip carte. DSCC se așteaptă ca acestea să reprezinte 49% din veniturile smartphone-urilor pliabile în acest an. Va fi o creștere față de 39% în 2020, deoarece mai multe mărci de smartphone vor lansa un astfel de model. „De fapt așteptăm să vedem cel puțin 12 smartphone-uri pliabile și rulabile diferite de pe cel puțin opt companii. Estimăm livrări de peste trei milioane de bucăți în Q4 2021”, a spus DSCC, conform The Korea Herald.

Între timp, când vine vorba de afișaje pliabile pentru smartphone-uri, DSCC a declarat că Samsung Display va continua să domine sectorul cu o cotă de piață de 87% în 2021, în creștere de la 83,5% în 2020. „Samsung Display va începe să vândă afișaje pliabile din sticlă ultra-subțire (UTG) către alte mărci din a doua jumătate a anului 2021”.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...