Samsung SmartThings – poarta de acces în casa viitorului

272
Samsung SmartThings poarta de access in casa viitorului
Sursă foto: via TechRadar

Este extraordinar ce poate face Samsung SmartThings pentru casă. Și nu este vorba de un apartament ultramodern dotat cu cele mai noi dispozitive conectate și gadgeturi inteligente. Este vorba despre orice casă care include cuptoare de gătit, frigidere, mașini de spălat, aspiratoare, etc.

Samsung SmartThings este unul dintre cele mai mari ecosisteme deschise pentru controlul dispozitivelor dvs. inteligente de acasă. Are peste 150 de milioane de utilizatori în întreaga lume, este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS. În același timp, aplicația este compatibilă cu asistenți vocali precum Amazon Alexa și Google Assistant, potrivit TechRadar.

Aplicația SmartThings poate fi vizualizată pe telefon sau tabletă sau afișată pe ecranul unui frigider Samsung SmartThing, prin oglindirea ecranului de pe telefon la aparat. Oricum, aplicația SmartThings este poarta de acces pentru a face toate gadgeturile și aparatele tale să vorbească între ele. Nu este neapărat nevoie să ai o casă plină de dispozitive Samsung pentru a beneficia de capacitățile sale.

Samsung SmartThings pentru un viitor incredibil

Mașinile de spălat inteligente Samsung, frigiderele inteligente, cuptoarele inteligente și aspiratoarele robotizate pot fi controlate cu aplicația SmartThings. Samsung SmartThings funcționează cu orice marcă de telefon și este compatibil cu mii de dispozitive inteligente de la mărci precum Amazon, Google, Philips Hue și Ring.

Ring este un producător de dispozitive de securitate și Smart Home. Compania a fost fondată în 2013 și are sediul în Santa Monica, California, SUA. Produce sonerii inteligente, camere de securitate pentru acasă și sisteme de alarmă.

De asemenea, se poate conecta la cele mai bune sonerii video și cu cele mai bune difuzoare. În același timp, Samsung SmartThings se poate sincroniza cu cele mai bune lumini inteligente pentru a crea un spectacol de lumini captivant. Chiar și unul care este în ton cu divertismentul de pe ecranul televizorului.

Cuptorul poate găti alimente pe baza ingredientelor pe care le aveți sau a alimentelor pe care doriți să le mâncați. Pentru acest lucru aplicația Samsung SmartThings va face chiar comparații de preț pentru a vă asigura că puteți economisi bani la ingredientele cumpărate. Apoi, cuptorul va seta automat temperatura și durata de gătire atunci când utilizatorul selectează „Rețetă la cuptor” dintr-o rețetă. Asta înseamnă că, dacă tu (sau oricine din casă) vrei să fii „bucătar” pentru noapte, cuptorul poate face mare parte din muncă pentru tine – chiar și lista de cumpărături.

Mașini de spălat și alte electrocasnice

Nu trebuie să uităm de mașinile de spălat conectate la Samsung SmartThings. Acestea pot rula un ciclu de spălare inteligent bazat pe ceea ce doriți să spălați. Efectiv mașina de spălat sugerează cea mai bună spălare pe baza informațiilor pe care i le oferiți.

Mașinile de spălat pot conține suficient detergent pentru 16-18 spălări, ceea ce înseamnă că o completare regulată a sertarului pentru detergent este de domeniul trecutului. Garanția de 20 de ani pentru motoarele cu invertor digital ale mașinilor de spălat Samsung este la fel de impresionantă. Motoarele acestora sunt proiectate să funcționeze mult mai silențios și mai lin decât mașinile obișnuite, ceea ce este perfect pentru orice fel de locuință.

În privința electrocasnicelor mari mai trebuie să menționăm Samsung Homecare Wizard, care vă ajută să vă îngrijiți electrocasnicele. Acesta poate fi accesat prin SmartThings și, printre altele, puteți primi notificări push despre starea de sănătate a cuptorului, a mașinii de spălat rufe sau a mașinii de spălat vase. În acest fel acestea vor fi permanent într-o stare de funcționare ireproșabilă.

Aplicația Samsung SmartThings facilitează și configurarea aparatelor dvs. de acasă, fie ele mari sau mici. Puteți fie să scanați codul QR, fie să introduceți codul de configurare, fie să căutați dispozitive din apropiere după marcă. Este posibil să fie nevoie să vă conectați la un dispozitiv hub (cum ar fi Amazon Echo Dot) și poate fi necesar să vă conectați la o altă aplicație asociată cu acea anumită marcă.

Dacă doriți să începeți să vă construiți casa conectată, ecosistemul Samsung SmartThings trebuie luat neapărat în considerare. Este protejat pentru viitor cu standardul de conectivitate Matter 1.0 și toate mărcile care contează sunt la bord.