Samsung SmartThings primește suport pentru Matter și pe iOS

221
Samsung SmartThings primeste suport pentru Matter si pe iOS
Sursa foto: via phonearena.com

După ce Samsung a lansat Matter Easy Pair la începutul acestui an, gigantul coreean a făcut acum un alt pas în era interoperabilității actualizându-și aplicația Samsung SmartThings pe iOS. Vă reamintim că Matter este un standard care facilitează personalizarea și crearea propriei rețele de acasă inteligente pentru consumatori. Astfel nu mai trebuie să vă faceți griji în legătură cu ce gadget funcționează și de la ce companie. Prin urmare, Matter este destinat să simplifice instalarea și configurarea dispozitivelor conectate și să asigure interoperabilitatea acestora. Matter va ajuta toate dispozitivele inteligente să comunice eficient între ele.

Probabil ați văzut că numele Matter apare din când în când în știri și există un motiv întemeiat pentru asta. Matter este un protocol de casă inteligentă (Smart Home) care ajută toate tipurile de dispozitive inteligente de acasă să se joace frumos între ele, astfel încât să aveți mai multă libertate atunci când vă creați configurația casa inteligentă.

Samsung SmartThings cu suport pentru Matter și pe iOS

Dispozitivele Android au primit suport Matter în decembrie anul trecut. Acest lucru a însemnat că Samsung SmartThings putea comunica cu Google Home, de exemplu, deoarece ambele dețineau brandul Matter. Acum, în sfârșit, SmartThings primește și Matter activat pentru utilizatorii de pe dispozitivele cu sistemul de operare iOS.

Potrivit colegilor noștri de la site-ul PhoneArena, versiunea iOS a aplicației SmartThings a fost în sfârșit actualizată cu suport Matter. Această actualizare a fost tachinată la începutul acestei luni în timpul CES (Consumer Electronics Show) din 2023. Actualizarea era așteptată de ceva timp, dar a fost amânată din motive știute doar de Samsung.

Momentan Matter oferă suport pentru lumini inteligente, prize și întrerupătoare inteligente, controlere HVAC (Heating Încălzire (H), Ventilation – ventilație (V), Air conditioning Aer Condiționat (AC)), încuietori, jaluzele, Smart TV și termostate inteligente.

Deci, ce înseamnă asta pentru tine? Ei bine, dacă aveți un smartphone / tabletă Apple iPhone, înseamnă că puteți începe să utilizați Apple Home ca aplicație de gestionare a casei inteligente. Oferta Apple pentru Matter este acum activată. Astfel aveți opțiunea de a utiliza aplicația Samsung SmartThings, care s-ar putea să vă placă mai mult.

Desigur, produsele Google pentru casă inteligentă sunt activate pentru Matter și vor funcționa bine cu oricare dintre aplicațiile menționate mai sus. Cu toate acestea, aplicația Google Home nu este încă disponibilă pe iOS. Totuși, este mai bine să ai opțiunea de a alege între două aplicații pentru toate lucrurile din casa ta inteligentă decât să fii nevoit să rămâi cu una.

În cazul în care acest lucru v-a inspirat și doriți să începeți să vă planificați configurarea casei inteligente, Samsung a dezvăluit și o stație SmartThings Station la CES 2023. Aceasta poate fi folosită nu numai pentru a centraliza aparatele Smart Home, dar poate fi folosită și ca încărcător wireless.