Samsung lucrează la un nou smartwatch cu nume de cod „Pulse”

744

Samsung Galaxy Watch a devenit oficial în august alături de Galaxy Note 9, aducând gama smartwatch-ului Samsung sub umbrela Galaxy. Acest lucru face ca Gear Sport să fie ultimul smartwatch cu numele Gear, iar Samsung lucrează acum la succesorul lui. Colegii de la SamMobile au obținut informații despre un ceas nou cu numărul de model SM-R500 și numele de cod „Pulse”.

Samsung are obiceiul să prezinte noi smartwatch-uri la începutul toamnei, la IFA Berlin. Din ce se pare anul viitor nu va face excepție de la regulă. Samsung tocmai a început să lucreze la un smartwatch nou, cu versiunea R500XXE0ARL5 cunoscut cu numele de cod intern „Pulse”. Dezvoltarea a început luna aceasta și Samsung are suficient timp pentru a aduce pe piață un produs foarte bun, cel puțin la nivelul modelului precedent.

Ar putea fi numit Samsung Galaxy Sport

Nu suntem siguri de numele oficial, dar acest nou ceas poate fi numit Galaxy Sport. Samsung Gear Sport a venit cu numărul de model SM-R600, deci rămâne de văzut dacă SM-R500 va fi o actualizare a acestuia. Samsung poate să se fi intors înapoi cu numarul modelului, pur si simplu pentru ca a schimbat acum numele pentru ceasurile sale. Oricum nu pute fi siguri de acest lucru deoarece compania a urmat tradiția obișnuită pentru Galaxy Watch. Acesta are numărul de model SM-R8xx în timp ce Samsung Gear S3 a avut SM-R7xx.

În ceea ce privește specificațiile, știm că Galaxy Sport are stocare internă de 4 GB și rulează Tizen OS, ca smartwatch-urile anterioare Samsung. Fiind un succesor pentru Gear Sport, acesta ar trebui să fie destinat fitness-ului, ceea ce face o variantă cu conectivitate LTE puțin probabilă. Avem speranța că Samsung îl va oferi în diferite dimensiuni și sperăm și într-o variantă LTE. Gear Sport a venit într-o singură dimensiune 1,2 inch, ceea ce a limitat considerabil disponibilitatea sa.

Tizen OS este un sistem de operare open source bazat pe Linux. Este dezvoltat de Samsung și susținut de Intel. Tezen este sistemul de operare aflat pe telefoanele Samsung Z1, Z2, Z3 și Samsung Z4. Samsung Gear S2, Samsung Gear S3, Samsung Gear Fit 2, Gear Fit 2 Pro, Samsung Gear Sport și Samsung Galaxy Watch rulează pe Tizen OS.

Bixby se va afla la bordul lui Galaxy Sport

Galaxy Sport va veni cu Bixby la bord și am aflat că va avea suport pentru Bixby Reminder. Acest lucru lipsește pe Galaxy Watch, dar acele notificări Bixby pe care le vedeți pe telefonul dvs. vor apărea, de asemenea, pe noul ceas. O actualizare de software ar trebui să aducă acest lucru și pentru Galaxy Watch. Rămâne de văzut dacă Samsung va face asta înainte sau după anunțarea viitorului Galaxy Sport.

Când va deveni oficial noul ceas nu știm momentan, dar este posibilă și o lansare alături de Galaxy S10.