Samsung lucrează la o soluție AI gen ChatGPT, pentru uz intern

244
Samsung lucrează la o solutie AI gen ChatGPT
Sursa foto: via sammobile.com

În urmă cu câteva săptămâni, am scris că Samsung are în vedere să-și dezvolte propria soluție AI asemănătoare ChatGPT. Informația a venit din sursă Samsung, dar de atunci nu a mai transpirat nicio informație în acest sens. Acum, surse media sud-coreene susțin că Samsung Electronics a început dezvoltarea a propriului LLM (Large Language Model) pentru uz intern.

Dezvoltarea soluției Samsung LLM a început luna aceasta și este condusă de Samsung Research. Firma sud-coreeană a investit multă forță de muncă și resurse în această dezvoltare. GPU-urile sunt extrem de importante pentru formarea LLM-urilor, iar unii oficiali Samsung au susținut că toate resursele GPU ale companiei sunt folosite pentru dezvoltarea LLM. Samsung plănuiește să finalizeze dezvoltarea primei versiuni a LLM în următoarele două luni.

Soluția Samsung AI gen ChatGPT (LLM) va fi utilizată pentru dezvoltarea de software

În prezent, firma sud-coreeană intenționează să-și folosească LLM pentru rezumarea documentelor, dezvoltarea de software și traducerea limbilor. Compania nu a decis dacă își va face soluția AI disponibilă pentru consumatorii generali. Inițial, Samsung a început să folosească soluții AI generative de la terțe părți. Între acestea se află inclusiv ChatGPT, dezvoltat de OpenAI. Recent gigantul sud-coreean a interzis angajaților folosirea chat-botului Ghat GPT și a altor aplicați AI terțe de către angajați.

OpenAI este un institut american de cercetare a inteligenței artificiale fondat în 2015. Principalii sponsori sunt Elon Musk și Microsoft. OpenAI are sediul în San Francisco, California. Aplicația OpenAI ChatGPT a fost lansată în 22 noiembrie 2022.

Se pare că Samsung consideră că astfel de soluții AI pot reduce drastic timpul necesar dezvoltării software și proiectării semiconductoarelor. Compania a fost angajată în discuții cu diverse firme, inclusiv Google, Microsoft, Naver și OpenAI. Cu toate acestea, în cadrul reuniunii de management de nivel superior a companiei, la care a participat și Lee Jae-yong, conducătorul de facto al Samsung Electronics, s-a decis ca Samsung să-și dezvolte propria soluție AI.

Diverse firme sud-coreene își dezvoltă propriile soluții AI generative bazate pe LLM, inclusiv KoGPT de la Kakao, ExaOne de la LG, HyperCloverX de la Naver și A-Dot de la SKT. Cele mai multe dintre aceste soluții pot desena și scrie ca oamenii, potrivit SamMobile. Cu toate acestea, acuratețea datelor și a confidențialității informațiilor sunt printre cele mai mari obstacole în acest moment.