Samsung a prezentat o soluție AI bazată pe drone pentru a optimiza 5G

599

Samsung a făcut o demonstrație a unei soluții de măsurare a configurației antenei 4G și 5G prin intermediul unei drone. Această soluție automatizată va oferi operatorilor de telefonie mobilă o modalitate simplificată de a gestiona mai eficient site-urile celulare. Noua soluție bazată pe AT va îmbunătăți siguranța angajaților și, în final, optimizează performanța rețelei.

În cadrul demonstrației, un inginer a folosit un smartphone cu o aplicație de telecomandă pentru a comanda o dronă echipată cu o cameră care a făcut fotografii cu antenele instalate pe acoperișul unei clădiri. Datele vizuale foarte vizibile prin intermediul smartphone-ului au fost apoi transmise către un server cloud în câteva secunde. Soluția Samsung bazată pe AI și drone a verificat instantaneu rotirea și înclinarea antenelor, astfel inginerii au putut verifica dacă antenele au fost instalate corect și la unghiurile optime.

Timp mai scurt pentru verificarea configurației antenelor 4G / 5G

Transmiterea datelor și procesarea rezultatelor a durat mai puțin de un minut. Astfel inginerul a putut să vizualizeze rezultatele la fața locului și în timp real pe ecranul smartphone-ului. Demonstrația a arătat că soluția Samsung bazată pe Drone și AI poate îndeplini sarcina în termen de 15 minute – începând de la zborul dronei până la livrarea rezultatelor măsurătorilor. Acest lucru nu se compară un timp de câteva ore necesare unui alpinist să se pregătească, să urce și să coboare pe schela antenelor 4G / 5G, pentru ca să măsoare configurațiile antenelor.

În combinație cu această nouă soluție, Samsung va continua să adauge funcții suplimentare, ceea ce va permite inginerilor să regleze de la distanță înclinarea antenei la poziția sa optimă de pe un dispozitiv mobil și un computer.

Antenele celulare sunt de obicei instalate la înălțimi semnificative pe turnuri celulare sau acoperișuri. În acest fel se poate asigura o acoperire mobilă optimă. Inginerii care verifică aceste antene au nevoie de echipamente speciale, mai grele și costisitoare pentru urca și verifica periodic configurațiile antenelor. Cu soluția Samsung operatorii au o nouă abordare mai sigură și ieftină pentru siguranța angajaților lor.

Termenul „inteligență artificială” a fost creat în 1956 de John McCarthy. Termenul „inteligență artificială” este folosit pentru a descrie mașini (computere) care imită funcțiile „cognitive”. Pe acestea oamenii le asociază cu mintea umană, cum ar fi învățarea și rezolvarea problemelor.

Îmbunătățirea siguranței pentru întreținerea rețelei

Beneficiile pentru siguranță ale soluției Samsung vor fi deosebit de utile în timpul auditului și întreținerii antenelor 5G. Aceste lucruri necesitau trimiterea unui personal specializat la antene pentru verificarea și ajustarea la nevoie a unghiurile antenei.

Pe măsură ce numărul de site-uri de rețea 5G crește, ne-am concentrat pe performanța rețelei. Acum aducem pe piață soluții inteligente pentru întreținerea site-ului”. A declarat Sohyong Chong, vicepreședinte și șef de automatizare a rețelelor la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Când soluția va fi lansată la sfârșitul acestui an, va oferi o modalitate mai sigură, mai rentabilă și mai convenabilă de a satisface cerințele pieței. Vom folosi capacitățile noastre unice și combinarea celor mai noi tehnologii – drone, AI și 5G”.

Samsung este un pionier în livrarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, de la chipset, rețea radio la platforma cloud. Compania a participat la implementarea serviciile comerciale 5G pe piețele de top, inclusiv Coreea, SUA și mai recent Japonia. Samsung mai participă la construcția rețelelor 5G și în Canada, Australia, Marea Britanie sau Franța.