Samsung Soundbar 2021, noile bare de sunet vin cu Alexa și AirPlay 2

712
Samsung Soundbar 2021 noile bare de sunet vin cu Alexa si AirPlay 2
Sursa Foto: via SamMobile.com

Împreună cu noile televizoare Neo QLED și The Frame, lansate deja, Samsung va prezenta la CES 2021 și noua gamă Soundbar 2021. La Samsung First Lock 2021 au fost amintite și aceste noi bare de sunet. Noile bare de sunet Samsung vin cu o promisiune de îmbunătățire a sunetului, iar unele dintre ele au chiar caracteristici suplimentare, cum ar fi AirPlay 2, Alexa și calibrarea automată.

Bara de sunet emblematică a companiei are audio 11.1.4 canale și Dolby Atmos. Bara de sunet HW-Q950A va veni cu canale 7.1.2 și un pachet separat de difuzoare fără fir de 4.0.2 canale. Are drivere de declanșare laterală, în plus față de driverele de declanșare de sus și de jos. Noua gamă Samsung Sounbar 2021 cu Dolby Atmos ar putea fi cea mai captivantă de până acum.

Samsung Soundbar 2021 cu funcția Q-Calibration

Samsung a anunțat, de asemenea, un kit surround wireless 2.0.2 pentru bare de sunet „selectate” din seria Q. Este bun pentru adăugarea unui sunet surround real la barele de sunet Samsung care nu au difuzoare surround wireless. Printre barele de sunet Samsung 2021 care vor fi compatibile cu kitul surround wireless se numără viitoarea HW-Q800A, o bară de sunet 3.1.2 cu suport Dolby Atmos și suport DTS: X.

Atunci când sunt asociate cu un televizor inteligent din seria Q de la Samsung, anumite bare de sunet noi pot utiliza o funcție numită Q-Calibration pentru a calibra ieșirea audio în funcție de cameră. Funcția detectează acustica camerei folosind un microfon în centrul televizorului pentru o claritate îmbunătățită și efecte sonore surround. Unele bare de sunet din noua gamă prezintă și Space EQ. Această funcție reglează răspunsul basului cu ajutorul unui microfon din subwoofer.

Anul trecut în iulie, Samsung a lansat noi bare de sunet premium din seria Q 2020, HW-Q950T și HW-Q900T. Ambele au Dolby Atmos și DTS: X pentru tehnologie audio multidimensională. Cele două includ suport eARC pentru un sunet surround complet și Dolby TrueHD.

Dolby TrueHD este un codec audio multicanal fără pierderi. Este dezvoltat de Dolby Laboratories și utilizat în principal în Blu-ray Disc și hardware compatibil. Filmul Phantom of the Opera, lansat în 2006 în HD DVD, a fost primul film home-video care a oferit o coloană sonoră TrueHD.

Suport pentru AirPlay 2 și Alexa la noile bare de sunet

Similar cu recentele sale televizoare inteligente, Samsung oferă, de asemenea, suport pentru AirPlay 2 de la Apple pentru a selecta sunetele din noua gamă. Alte caracteristici includ Alexa, Active Voice Amplifier, Bass Boost și Q-Symphony. Funcția Bass Boost crește frecvențele low-end ale barei de sunet cu 2 dB. Funcția Q-Symphony permite barei de sunet să funcționeze la unison cu difuzoarele televizorului pentru un sunet mai bogat. Cu toate acestea, funcționează numai cu televizoarele inteligente din seria Q de la Samsung. Conform SamMobile, Samsung nu a anunțat încă prețurile sau disponibilitatea noilor sale bare de sunet.