Samsung va sponsoriza competiția WorldSkills Kazan 2019

836
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

La fiecare doi ani, tineri din 76 de țări și regiuni din întreaga lume concurează în peste 50 de meserii în cadrul olimpiadelor internaționale WorldSkills. Următoarea competiție va avea loc în perioada 22-27 august 2019, în Kazan, Rusia. România este reprezentată la secțiunile: Mecatronică, Tehnologii Web și Tehnologia design-ului grafic. Este un fel de concurs „Brățara de Aur”, dar la scară globală.

În fiecare an, sute de tineri talentați din întreaga lume se adună pentru a concura în cadrul competiției WorldSkills. Mai este cunoscută și sub numele de „Campionatele Mondiale de Competențe”. Concursul din acest an va fi sponsorizat de Samsung Electronics pentru a șaptea oară consecutiv.

Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019

WorldSkills Kazan 2019 este așteptat să atragă aproximativ 1.400 de concurenți din 67 de țări. Concurenții își vor prezenta abilitățile în timp ce își vor reprezenta țara în competiții care acoperă aproape 60 de meserii și vocații, inclusiv tâmplărie, inginerie, design culinar și grafic și multe altele.

Scopul acestui concurs și al fiecărei competiții WorldSkills este de a inspira concurenții să ajungă la noi înălțimi și să-i ajute să-și transforme pasiunea într-o profesie. Pentru Samsung, competiția reprezintă o oportunitate valoroasă de a sprijini formarea profesională în țările din întreaga lume și de a stimula dezvoltarea viitorilor ingineri.

Kazan este capitala Republicii Tatarstan din Federația Rusă. Kazan este al optulea oraș ca mărime din Rusia. Orașul este un centru comercial major și cel mai important centru al culturii tătare. Kazan ocupă primul loc din Rusia, în studiul Mercer, privind calitatea vieții în întreaga lume.

„Sponsorizarea de către Samsung Electronics a evenimentului nostru este semnificativă. Samsung consideră că toate companiile ar trebui să joace un rol important în a ajuta adolescenții să-și îmbunătățească abilitățile și să își creeze propria carieră”. A declarat Simon Bartley, președintele WorldSkills International.

Samsung are o istorie îndelungată în sprijinirea activităților profesionale ale tinerilor lucrători. Pe lângă găzduirea Competiției anuale a competențelor, Samsung oferă o platformă pentru angajații săi calificați pentru a-și îmbunătăți și a-și demonstra performanțele în materie de competențe. Samsung trimite 19 angajați la Kazan, aceștia vor concura într-un total de 15 categorii, inclusiv mecatronică și robotică mobilă.

Samsung a sponsorizat cu 1,5 milioane de euro WorldSkills Kazan 2019

Pe lângă faptul că a contribuit cu 1,5 milioane de euro la evenimentul din acest an, Samsung intenționează să instaleze o zonă de experiență unde se ține concursul. Acolo concurenții și vizitatorii pot vedea ultimelor inovații ale companiei sud-coreene.

Samsung a înțeles importanța forței de muncă calificate pentru industrie. Samsung crede că excelența în abilitățile lor conduce la competitivitatea companiilor și țărilor lor”. A declarat DS Jang, Secretar General al Samsung Skills (divizia Samsung Electronics). „De aceea, Samsung a participat la mișcarea WorldSkills de zece ani și a sprijinit tinerii să-și îndeplinească visele prin competențele dobândite„.