Samsung sponsorizează WorldSkills pentru al șaptelea an consecutiv

888

Compania sud-coreeană Samsung Electronics, a specificat zilele acestea că a decis să-și reînnoiască acordul de sponsorizare cu WorldSkills. În acest fel Samsung va susține cel de-al 45-lea concurs WorldSkills International pentru al șaptelea an consecutiv. WorldSkills International se va desfășura în Kazan, Rusia în perioada 22-27 august 2019, conform The Korea Herald. La concurs vor participa aproximativ 1.400 de concurenți din 67 de țări. Aceștia vor concura în peste 50 de categorii.

Samsung va oferi 1,5 milioane de euro ca sponsor al evenimentului și va oferi câteva din produsele sale. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment Samsung intenționează să-și prezinte produsele și tehnologia de ultimă generație.

Concursul WorldSkills International a debutat la Madrid în 1951

La fiecare doi ani, WorldSkills organizează campionatele mondiale de competențe. Aceste concursuri atrag foarte mult pe tinerii profesioniști din toate colțurile lumii. Participanții vin din toată lumea și concurează pentru a câștiga o medalie de prestigiu în calificarea pentru care este pregătit. Un fel de „Brățara de Aur”, dar la scară globală. La concurs se acordă medalii de aur, argint și bronz. Medalii de excelență sunt acordate acelor competitori care obțin scoruri peste medie în categoriile de concurs.

WorldSkills International, cunoscută anterior ca Organizația internațională de formare profesională (IVTO), a fost înființată în anii 1940. Ca WorldSkills International este cunoscută din 1999. Pregătirea candidaților și evaluarea acestora în cadrul competițiilor naționale, europene și  internaționale se realizează după standardele internaționale de formare profesională ale Worldskills.

Kazan este capitala și cel mai mare oraș din Republicii Tatarstan, Federația Rusă. Kazan (1.243.500 locuitori) este al optulea oraș ca mărime din Rusia. Orașul este atât un centru comercial major, cât și cel mai important centru al culturii tătare. Kazan ocupă locul 174 (primul din Rusia) în studiul Mercer privind calitatea vieții în întreaga lume.

WorldSkills organizează competiții în peste 50 de meserii, la nivel național și global. Astfel promovează formarea profesională și excelența și contribuie la dezvoltarea învățământului profesional și tehnic. Aceste concursuri au loc în parteneriat cu Ministerul Educației și cu comunitatea oamenilor de afaceri. WorldSkills este prezentă în 76 de țări de pe toate continentele – Europa, America de Nord, Centrală și de Sud, Asia, Australia, Africa. România este membră a WorldSkills.

Meseriile avute în vedere de WorldSkills la nivel mondial acoperă o paletă largă. Se regăsesc aici meserii specifice „gulerelor albe” (robotică, IT, design grafic, etc) cât și „gulerelor albastre” (bucătari, mecanici, electricieni, zidari, tinichigii, ospătari, cosmeticieni, etc).

Samsung a fost pentru prima dată sponsor principal în 2007

WorldSkills organizează campionatele mondiale de competențe profesionale la fiecare doi ani în diferite părți ale lumii. Concursul WorldSkills din anul 2021 va avea loc la Shanghai, China. Pentru organizarea WorldSkills 2023 s-au înscris Japonia – pentru a treia oară, Franța – pentru a doua oară și Elveția pentru a patra oară.

Samsung a devenit sponsorul principal al WorldSkills International la evenimentul de la Numazu, Shizuoka, Japonia din 2007.