Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

391
Samsung este sponsorul oficial al echipei de esports a lui David Beckham
Sursa Foto: via engadget.com

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest caz ar avea loc o creștere anuală de 14,5%, un procent important în acest domeniu. Sporturile electronice (prescurtat e-sports) sunt acum o afacere mai profitabilă ca oricând și, deși Samsung nu este implicat direct în gestionarea unei echipe de e-sports, brandul companiei este tot mai vizibil în e-sports datorită parteneriatelor strategice.

Samsung este acum sponsor oficial al companiei Guild Esports a lui David Beckham. Da, David Beckham – fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a Angliei – este coproprietar al Guild Esports din Londra. Compania este listată la bursa din Londra din octombrie anul trecut.

Samsung sponsorul echipei de e-sports Guild Esports

Samsung nu a dezvăluit nicio cifră, ca sponsorizare, referitor la noul său rol de sponsor al Guild Esports. Conform CityAM, 50% din valoarea tranzacției va fi plătită în numerar. Diferența de 50% va fi sub formă de echipamente precum monitoare Samsung.

Acest parteneriat arată angajamentul nostru continuu față de jucători și industria e-sports. Va oferi fanilor experiențe de gaming dincolo de orice închipuire”. A spus Damon Crowhurst de la Samsung Electronics UK, conform site-ului Universmartphone.

Coreea de Sud este considerată leagănul e-sporturilor. Echipa de e-sports a companiei a fost fondată în 2013 după achiziționarea de către Samsung a MVP Blue și MVP White. Echipa Samsung, numită, Samsung Galaxy a concurat inclusiv în League of Legends, StarCraft și StarCraft II. Echipa de e-sport Samsung Galaxy a fost desființată în 2017 după ce a câștigat Campionatul Mondial League of Legends 2017.

David Becham este în Topul 100 FIFA al celor mai mari fotbaliști în viață în viziunea marelui Pelé. A fost ales și în topul “Time 100” din 2004, al revistei „Time”, top care cuprinde cele mai influente 100 de personalități din toată lumea.

Samsung nu a mai sponsorizat nicio echipă de e-sport de atunci, dar a rămas implicat pe scena sporturilor electronice. Numai în acest an, în afară de parteneriatul cu organizația Guild Esports a lui David Beckham, compania are un parteneriat CLG și a participat la un eveniment e-sports în aprilie. De asemenea, s-a asociat cu H20 Esports Campus pentru a crea un program de învățare pentru designeri aspiranți de jocuri electronice. Gigantul tech are și un parteneriat cu organizația globală de e-sport, T1 Entertainment & Sports (T1).