Samsung SSD 870 EVO: SSD-uri SATA noi, accesibile, cu până la 4TB

513
Samsung SSD 870 Evo SSD uri SATA noi accesibile cu pana la 4TB
Sursa Foto: winfuture.de

Samsung relansează una dintre cele mai populare serii de SSD în anul acesta. Odată cu Samsung SSD 870 EVO, vine o nouă generație din seria SSD ieftină de la producătorul coreean. Conform Samsung, noua generație care ar trebui să ofere o viteză de scriere și citire mai mare cu aceeași durată de viață.

Compania nu a prezentat încă oficial pe Samsung SSD 870 EVO, dar este deja listat la unii dealeri europeni și nord-americani. Conform informațiilor lor, Samsung va oferi un total de cinci variante, fiecare oferind 250 sau 500GB și unul, doi sau patru terabiți de capacitate de stocare.

SSD Samsung 870 EVO cu durată de viață de 2400 TBW

În ceea ce privește ratele de transfer posibile cu noile SSD-uri Samsung 870 EVO, ca și în cazul celorlalte specificații, până acum sunt disponibile doar informații rare. Samsung vorbește de până la 560MB pe secundă de citire și până la 530MB pe secundă viteză de scriere. Ca și până acum, conexiunea se face printr-o interfață SATA III de 6 Gbps, conform site-ului german WinFuture.

În ceea ce privește tipul de stocare utilizat aici, nu avem încă nicio informație. Samsung vorbește doar despre V-NAND, ca întotdeauna, și din moment ce este un SSD din seria EVO, memoria bliț MLC ar trebui probabil folosit din nou. Nu putem spune nimic despre controlerul utilizat de Samsung în 870 EVO și nici despre capacitatea cache-ului de scriere integrat.

TBW (Terabytes Written) este cantitatea totală de date terabytes pe care un SSD le poate scrie în timpul vieții sale. Cu cât TBW este mai mare, cu atât SSD-ul poate fi utilizat mai mult. Deoarece aceasta este perioada garantată, SSD-ul va dura mai mult decât garanția producătorului.

Samsung promite o durată de viață de până la 2.400 TBW (Terabytes Written) pentru modelul de 4 TB. Cel puțin până acum informațiile despre durata de viață au rămas, de asemenea, neschimbate. Prin urmare, garanția oficială a producătorului este limitată la maximum cinci ani. Samsung Magician, software-ul folosit pentru a optimiza unitățile SSD ale companiei, va putea fi folosit și pentru SSD 870 EVO.

Noile SSD-uri Samsung au cel mai probabil dimensiuni de 100 x 69,85 x 6,8 mm, la fel ca alte modele. Datorită înălțimii de doar șapte milimetri, pot fi utilizate și în sistemele în care este disponibil puțin spațiu în înălțime. Prețurile variază în Europa de la aproximativ 70 la 450 de euro, în funcție de capacitate.