Samsung SSD PCIe 5.0 în lucru, este pentru servere de înaltă performanță

325
Samsung SSD PCIe 5.0 in lucru este pentru servere de inalta performanta
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a dezvoltat memoria SSD-ul PM1743 pentru serverele de întreprinderi, integrând interfața PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) 5.0 cu V-NAND avansat de generația a șasea de la Samsung. Samsung SSD PCIe 5.0 va oferi viteze de transfer de date de aproape două ori mai mari. În același timp, memoria este mai eficientă energetic cu 30% față generația anterioară, rezultând costuri mai mici de operare a serverelor.

De peste un deceniu, Samsung furnizează SSD-uri bazate pe SATA, SAS și PCIe. Acestea au fost recunoscute pentru performanța și fiabilitatea remarcabilă de către clienții care le folosesc în servere. Este vorba despre corporații, guverne și instituții financiare”. A declarat Yong Ho Song, vicepreședinte executiv și Șeful echipei de dezvoltare a controlerelor de memorie la Samsung, conform SamsungNewsroom. „Introducerea Samsung SSD PCIe 5.0 ne vor consolida și mai mult poziția pe piață”.

Intel a colaborat cu Samsung pentru a testa cea mai nouă memorie SSD PCIe NVMe. Împreună, am rezolvat problemele tehnice complicate întâlnite cu PCIe 5.0 în această perioadă inițială de evaluare. Potențialul de performanță al Gen5 este cu adevărat impresionant”. A declarat Jim Pappas, Director, Technology Initiatives, Intel Corporation. „Privind în perspectivă, suntem încrezători că Intel și Samsung vor oferi și alte beneficii clienților noștri comuni”.

Samsung PM1743 a fost desemnat un laureat al premiilor pentru inovație CES 2022 în categoria Hardware și componente pentru computer.

Samsung SSD PCIe 5.0 – memorii de înaltă performanță

Samsung SSD PCIe 5.0 oferă o lățime de bandă de 32 gigatransfers pe secundă (GT/s), dublă față PCIe 4.0. Folosind un controler Samsung conceput pentru a suporta cel mai recent standard PCIe, PM1743 va oferi viteze remarcabile de citire și scriere pentru a se adapta cerințelor de performanță în creștere rapidă ale centrelor de date.

Noua memorie Samsung PM1743 va avea o viteză de citire secvențială de până la 13.000MB pe secundă (MB/s) și o viteză de citire aleatorie de 2.500K operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS). Astfel oferă viteze de 1,9 ori și 1,7 ori mai mari față de PCIe precedent. Mai mult, vitezele de scriere au fost crescute semnificativ. Are scriere secvențială de 6.600 MB/s și o viteză de scriere aleatorie de 250K IOPS, adică de 1,7 și respectiv 1,9 ori mai mari. Aceste rate remarcabile vor permite producătorilor care implementează Samsung SSD PCle 5.0 PM1743 un nivel foarte ridicat de performanță.

În plus, noul SSD poate oferi o eficiență energetică îmbunătățită de până la 608 MB/s per watt. Acest lucru se traduce printr-un spor cu aproximativ 30% față de generația anterioară. Se așteaptă ca acest lucru să reducă semnificativ costurile de operare ale serverelor și centrelor de date, contribuind în același timp la reducerea amprentei lor de carbon.

Samsung SSD PCIe 5.0 PM1743 va fi disponibil într-o mare varietate de capacități. Începe de la 1,92 terabytes (TB) și ajunge până la 15,36 TB. Memoria va fi oferită în formatul convențional de 2,5 inch, precum și într-un EDSFF de 3 inch – un SSD tot mai popular. Acest factor de formă a fost conceput special pentru serverele și centrele de date de ultimă generație.

Samsung intenționează să înceapă producția în masă a PM1743 în primul trimestru al anului 2022.