Acasă Stiri Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit în noua legislație aprobată de Comisia Europeană privind aparatele electronice destinate consumatorilor, precum frigiderele, mașinile de spălat, mașinile de spălat cu uscător și mașinile de spălat vase. Samsung va respecta noile standarde de eficiență energetică ale UE.

Noile standarde vor modifica ratingurile anterioare de la A+++ la D și vor introduce noile clase de la A la G. Aceste etichete vor include, pentru prima dată, un cod QR care va furniza informații suplimentare, oficiale (necomerciale) – extrase din baza de date europeană pentru etichetarea energetică – la scanarea codului cu un smartphone. Mai mult, Samsung îmbrățișează efortul Uniunii Europene de a accelera inovația și producția de aparate electronice eficiente din punct de vedere energetic și de a responsabiliza producătorii în crearea unor standarde mai ridicate, introducând noi cerințe de etichetare care să le ofere consumatorilor din toată Europa o mai mare transparență, înțelegere și posibilitate de alegere.

Samsung va dezvolta produse eficiente energetic

În centrul filosofiei de proiectare Samsung se află dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, produsele Samsung utilizează materiale reciclate și ecologice pentru a reduce impactul pe care inovațiile îl au asupra mediului. Gigantul tech s-a angajat să îmbunătățească în mod constant performanța privind sustenabilitatea produselor sale. Samsung se dedică acestui obiectiv prin procesul său de proiectare ecologică (Eco-design Process).

Procesul de proiectare ecologică permite planificarea și dezvoltarea unor produse cu o eficiență energetică mai mare. Acest proces asigură alinierea cu toate reglementările și cerințele globale de mediu și încurajează Samsung în luarea unor măsuri voluntare și în găsirea unor idei prietenoase cu mediul pentru a crea produse într-un mod responsabil utilizatorilor săi.

La Samsung, ne străduim să creăm aparate electrocasnice ecologice, de clasă mondială. Facem eforturi să dezvoltăm tehnologii avansate de economisire a energiei și noi concepte creative de produse. Noua etichetare va garanta transparența cu privire la standardele mai ridicate de eficiență, o atenție sporită spre obiectivele de sustenabilitate și o înțelegere mai ușoară a sistemului de clasificare a aparatelor de uz casnic”. A spus Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics pentru Samsung România și Bulgaria.

Mașini de spălat cu Inteligență Artificială

În segmentul de mașini de spălat, gama AI Control de la Samsung îndeplinește cele mai înalte standarde de etichetări energetice. Prin Inteligența artificială, gama AI Control personalizează procesul de spălare, adaptându-l la preferințele consumatorului. Mașina de spălat distribuie cantitatea adecvată de apă și detergent grație tehnologiei Auto Dispense care detectează greutatea hainelor. De asemenea, mașina de spălat se poate conecta în mod inteligent cu un uscător compatibil prin tehnologia Auto Cycle Link. Astfel uscătorul poate selecta automat o setare optimă după încheierea ciclului de spălare.

Caracteristicile ecologice care se aplică întregii game AI Control:

• Tehnologia EcoBubble economisește energia și oferă performanțe de curățare superioare. Protejează culoarea și textura hainelor, chiar și la temperaturi scăzute! Detergentul este dizolvat și activat prin transformarea sa în bule care pot pătrunde rapid în țesături.

• Programul Hygiene Steam elimină murdăria din țesături și 99,9% din bacteriile și alergenii inactivi pentru a asigura o curățare completă.

• Tehnologia Digital Inverter oferă o eficiență energetică superioară, un zgomot minim și o performanță de lungă durată. Are o garanție de 10 ani și consumă mai puțină energie decât un motor universal.

În plus, în funcție de nevoile specifice ale consumatorilor, portofoliul diversificat de produse oferă o serie de caracteristici distinctive precum:

• Gama QuickDrive reduce programul ciclurilor de spălare cu până la 50%. În acest fel economisește cu până la 20% energie pentru ciclurile rapide de spălare.

• Gama AddWash dispune de o ușă suplimentară. Aceasta permite adăugarea în orice moment a hainelor uitate, evitând astfel începutul unui nou ciclu de spălare.

• Gama Auto Dispense prezintă un dozator automat care adaugă doar cantitatea potrivită de detergent în funcție de cantitatea hainelor.

Combine frigorifice ecologice pentru păstrarea alimentelor proaspete

Designul modular al frigiderelor Samsung BESPOKE le oferă clienților flexibilitatea de a-și adapta frigiderul la necesitățile personale. Pot fi adăugate unități suplimentare la cele inițiale sau pot fi înlocuite panourile ușilor în funcție de stilul lor de viață și de nevoile de design. BESPOKE dispune de o serie de configurații diferite (frigider / congelator cu o ușă și combină frigorifică). Acest lucru permite utilizatorilor să se folosească de întreg spațiul pe care îl au la dispoziție prin personalizarea frigiderelor. Această flexibilitate în design permite o durată de viață mai lungă a produsului și o reducere a deșeurilor electronice inutile.

În afară de caracterul ecologic al designului său, gama BESPOKE include și caracteristici care reduc risipa de energie și alimente. Conform Samsung, combina frigorifică BESPOKE are un nivel energetic A în conformitate cu noile standarde energetice ale UE. Considerată a fi considerat a fi cea mai bună din clasă oferă un consum de energie cu 50% mai mic în comparație cu modelele convenționale care prezintă vechiul rating A+++.

Caracteristici pentru un nou nivel de conservare a energiei

• Tehnologia SpaceMax permite cu 10% mai puțină penetrare a căldurii din exterior. Astfel, la exterior, te bucuri de un frigider cu același design compact, iar la interior câștigi mult mai mult spațiu. Practic, această tehnologie creează o capacitate internă suplimentară, fără a crește dimensiunile externe.

• Noua tehnologie Digital Inverter prezintă o îmbunătățire a eficienței energetice prin controlul inteligent al vitezei pentru a furniza doar cantitatea de răcire necesară. Dimensiunea camerei compresorului a fost, de asemenea, redusă pentru a optimiza cantitatea de emisii de căldură.

• Twin Cooling controlează frigiderul și congelatorul independent cu ajutorul a două evaporatoare separate și printr-un control electronic precis. Acest lucru ajută la menținerea temperaturilor dorite atât în frigider, cât și în congelator. Sistemul Twin Cooling Plus răcește separat compartimentele, pentru a opri răspândirea mirosurilor de la frigider la congelator. Deci, alimentele congelate își păstrează mai mult aroma originală.

• Metal Cooling menține alimentele proaspete, chiar dacă utilizatorii deschid și închid frecvent ușa frigiderului. Placa metalică de pe peretele interior la combinei frigorifice ajută la menținerea temperaturii interne optime prin reținerea aerului rece și prevenirea pierderii de aer rece ori de câte ori ușa este deschisă.

Tehnologii inovatoare cu frigiderele BESPOKE

În plus, pe lângă tehnologiile inovatoare și ecologice, frigiderele BESPOKE sunt, de asemenea, echipate cu caracteristici care îmbunătățesc utilizarea compartimentelor de depozitare interioare.

• CoolSelect Plus permite utilizatorilor să comute compartimentul congelatorului din partea de jos a frigiderului cu 3 variante de control a temperaturii.

• Optimal Fresh+ este un compartiment multifuncțional care poate fi împărțit în două zone cu temperaturi diferite. Astfel este ideal pentru depozitarea articolelor care necesită temperaturi diferite, dar care trebuie păstrate separat, precum carnea și legumele.

• Rack & Shelf este un raft de vin multifuncțional. Pe acesta se pot depozita nu doar sticle, ci și diferite tipuri de cutii sau vase cu alimente. Poate fi folosit ca un raft suplimentar.

• Cu raftul Slide & Fold utilizatorii pot depozita cu ușurință obiecte mari și voluminoase, reducând în același timp spațiul neutilizat din frigider.

Noile reglementări sunt destinate consumatorilor din Spațiul Economic European, de aceea se vor aplica și în țările din afara UE (de exemplu, Norvegia, Elveția).

Pentru mai multe informații despre portofoliul de produse Samsung și noile evaluări de eficiență energetică, vă rugăm să vizitați https://www.samsung.com/ro.

Stiri

Noi fotografii cu Samsung Galaxy S21 FE, dar prețul ne face fericiți

În ianuarie Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) va ajunge în sfârșit pe piață după luni de zile de dus întors. Acum,...

Samsung va lansa televizoarele MicroLED mai mari în 2022

Samsung a lansat în ultimul timp mai multe modele de noi televizoare. Am primit televizoare Neo-QLED, televizoare Lifestyle, dar acum Samsung se...

Ai încredere în smartphone-ul tău? Un nou studiu sugerează că te spionează

La fel ca mulți oameni, probabil că purtați telefonul mobil în buzunar în orice moment. Poate chiar te-ai îndrăgostit de dispozitivul tău,...

Windows Wallpaper Engine este disponibil și pentru telefoanele Samsung

Există o mulțime de imagini de fundal animate distractive pentru Android și majoritatea telefoanelor Samsung chiar vin cu câteva preinstalate. Dar dacă...

Livrările de telefoane pliabile au crescut în Q3 2021 datorită Samsung

Piața smartphone-urilor pliabile pare să fi explodat în trimestrul trei din 2021. Este chiar perioada în care Samsung a lansat noile telefoane...

Snapdragon 8 Gen 1 lansat, performanțe mai bune și AI îmbunătățit

Qualcomm a anunțat un nou procesor emblematic pentru smartphone-uri: Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul a fost lansat la Snapdragon Tech, summit-ul anual...

Samsung Galaxy A23 va fi lansat în 2022, primele specificații

În ultimul timp, puțin câte puțin, am aflat multe despre seria Samsung Galaxy A din 2022. Știm și am scris despre Galaxy...