Samsung Biologics și STCube vor dezvolta un medicament anti-cancer

497
Sursa Foto: fiercepharma.com

Samsung Biologics a anunțat că a semnat un acord de parteneriat cu STCube pentru dezvoltarea și fabricarea medicamentului STT-003, un candidat pentru lupta împotriva cancerului. Anticorpul STT-003 a fost dezvoltat de compania STCube. Este de așteptat să ajute la tratarea cancerului mai eficient decât terapiile convenționale, potrivit companiei Samsung.

Medicamentul anti-cancer, denumit anticorp STT-003 este dezvoltat de centrul de cercetare STCube din Maryland, SUA. STT-003 este un inhibitor nou al controlului imunitar ale cărui efecte anti-cancer sunt anticipate a fi mai eficiente decât terapiile convenționale PD-1 / PD-L1.

Colaborare Samsung și STCube pentru un nou medicament anti-cancer

În conformitate cu acordul, Samsung Biologics va oferi companiei STCube o gamă largă de servicii, cum ar fi dezvoltarea liniei celulare, dezvoltarea proceselor, fabricarea de materiale clinice și non-clinice și suportul pentru aplicații IND (investigational new drug). Samsung Biologics este o subsidiară a companiei Samsung.

Am semnat un contract cu Samsung Biologics, o companie globală, pentru a produce anticorpul STT-003. Vom pune bazele implementării stabile a studiilor clinice globale cu acest medicament„. A spus Hyun-Jin Jung, CEO STCube. „Până în prezent, mai mulți imunologi recunoscuți la nivel mondial au fost de acord să fie în comisia consultativă științifică pentru studiile clinice ale anticorpului STT-003„.

Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea acestui nou medicament anti-cancer prin parteneriatul nostru”. A declarat CEO-ul Samsung Biologics, Kim Tae-han, conform The Korea Herald. „Vom continua să oferim servicii mai rapide, mai bune și de calitate pentru o maximă satisfacție a clienților noștri„.

STCube Inc. este o companie fondată în 1989 cu sediul central în Seul. STCube este o companie biofarmaceutică care dezvoltă terapii avansate pentru tratarea cancerului cu cercetările sale de ultimă oră. Compania are o filială în Statele Unite, Maryland STCube Pharmaceuticals.

Compania STCube prin filiala sa din Maryland, SUA, intenționează să prezinte noul medicament STT-003 în 2021. Va fi folosit atât pentru monoterapie, cât și pentru terapia combinată. Principalele instituții medicale din Statele Unite intenționează să efectueze studii clinice cu acest medicament, a declarat Samsung. Una dintre aceste instituții este MD Anderson Cancer Center din Houston, Texas. Este cel mai mare centru pentru tratarea cancerului și unul dintre cele trei centre complete de cancer din SUA.

Deciziile finale ale ambelor părți, Samsung și STCube, au fost luate după doar două săptămâni de la demararea discuțiilor, apoi a fost semnat contractul.