Samsung va prezenta strategia Blockchain la SDC 2019 în SUA

808
Sursa Foto: via BusinessKorea.co.kr

Samsung Electronics va prezenta strategia sa privind tehnologia blockchain la SDC Developer 2019 în San Jose, California, în octombrie. Samsung va împărtăși tendințele tehnologiilor de smartphone de generație viitoare cu dezvoltatori din întreaga lume în cadrul conferinței anuale. Samsung Developers Conference (SDC) va avea loc la Centrul de Convenții din San Jose în perioada 29 – 30 octombrie.

Samsung Electronics organizează SDC în San Francisco în fiecare an începând cu din 2013. Compania își va dezvălui tehnologiile blockchain, inclusiv Samsung Blockchain Key Store în cadrul evenimentului din acest an. Locația din San Jose este locul în care în care Apple a organizat Conferința Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC).

Samsung va lansa la SDC 2019 „Blockchain Key Store and Wallet”

Samsung Electronics a introdus servicii de active digitale, cum ar fi „Samsung Blockchain Wallet”, înainte de Apple, prin intermediul seriei Samsung Galaxy S10 lansată în martie. Compania va introduce direct „Blockchain Key Store and Wallet” pe terenul de origine al principalului său rival.

Nu este un secret faptul că viziunea companiei Samsung se îndreaptă tot mai mult spre blockchain și potențialul său. Gigantul high-tech sud-coreean a investit mult în ultimul timp în portofelele hardware pentru monede virtuale. De asemenea, Samsung a înregistrat o creștere a cererii pentru cipurile sale de înaltă performanță (HPC), pentru operațiuni în acest domeniu. Probabil că Samsung vede potențialul acestui sector și faptul că monedele virtuale sunt de viitor. În acest sens compania face tot ce îi stă în putință pentru a fi acolo în față.

Ethereum este o platformă și sistem de operare open-source, distribuit, pe bază de blockchain. Ether este o criptomonedă a cărui blockchain este generat de platforma Ethereum. Ethereum a fost lansat la sfârșitul anului 2013 de Vitalik Buterin, un programator ce lucra pentru Bitcoin Magazine.

Samsung a intrat mai târziu în sistemul de operare mobil (OS) și în ecosistemele magazinelor de aplicații, deși a fost un jucător puternic pe piața hardware, inclusiv a smartphone-urilor. Dar, acum încearcă să-și bată concurenții din ecosistemul dApp bazat pe blockchains„. A declarat un expert din domeniu. Acesta este motivul pentru care Samsung aduce ideea „telefoanelor blockchain” la viitoarea conferință pentru dezvoltatori SDC 2019 de luna viitoare.

În ultima vreme, Samsung Electronics a extins kiturile de dezvoltare a software-ului (SDK) pentru magazinul Key Store, conform Business Korea. Samsung vrea să includă Ethereum, Bitcoin și chiar Kakao Klaytn în Key Store. Mutarea a fost făcută pentru popularizarea serviciilor dApp (decentralized application).