Samsung pe primul loc în SUA la numărul de brevete de utilitate în 2022

218
Samsung pe primul loc in SUA la numarul de brevete de utilitate în 2022
Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Samsung Electronics ocupă de mai mulți ani primele locuri în numărul de brevete depuse la nivel global. În Coreea de Sud este pe primul loc, iar anul trecut a fost pe primul loc și în Statele Unite. În SUA, Samsung a înregistrat anul trecut cel mai mare număr de brevete de utilitate, depășind compania americană IBM.

Samsung Electronics a avut anul trecut 8.513 brevete de utilitate înregistrate în Statele Unite. Acest număr este apropiat de cel din anul precedent. În 2020 gigantul high-tech sud-coreean a avut 8.539 de brevete înregistrate în SUA. Atunci International Business Machines (IBM) a fost pe primul loc cu un număr de 9.435 brevete înregistrate.

Samsung peste IBM în SUA la numărul de brevete

Samsung Electronics a urcat anul trecut pe primul loc în SUA la numărul de brevete învingând gigantul american IBM. Compania IBM a scăzut ca număr de brevete față de 2020 cu 44%, la un număr de 4.743 în 2022. IBM a fost în frunte timp de 29 de ani până în 2021. În 2022, înregistrările de brevete de utilitate ale IBM au scăzut în domeniile de semiconductori, memorie, hardware etc.

IBM a spus că nu mai este obsedat de numărul de brevete și că încă creează profituri uriașe din drepturile de proprietate intelectuală. Din 1996 până în 2022, astfel de profituri ale IBM s-au ridicat la peste 27 de miliarde de dolari. Potrivit BusinessKorea, IBM s-a concentrat din 2020 pe brevete în domeniile sale cheie de afaceri, în loc de aplicarea îndelungată a brevetelor diverse. Compania a spus recent că se va concentra pe cloud computing hibrid, cipuri AI, securitate cibernetică și calcul cuantic.

Numele „Toyota” este derivat din numele de familie al lui Sakichi Toyoda, fondatorul companiei Toyota. Toyoda înseamnă câmpuri de orez bogate sau abundente. Toyota este cea mai mare companie din Japonia.

Locul trei a fost ocupat de LG Electronic în creștere cu 5% față de anul precedent. Compania japoneză Toyota s-a clasat pe locul patru cu 3.056 brevete înregistrate în SUA în creștere cu 11% față de 2021. A fost urmată de Canon (3.046), compania taiwaneză TSMC (3.038) și Huawei cu un număr 3.023 brevete. Cifra Huawei a crescut cu 3% anul trecut, în timp ce Canon a scăzut cu 10%.