Iată de ce Samsung a renunțat la suportul iOS pe Galaxy Watch!

358
suport iOS pe Galaxy Watch
Sursa foto : via techradar.com

Ceasurile Galaxy de la Samsung nu au fost compatibile cu dispozitivele iOS începând cu seria Galaxy Watch 4 în 2021. Atunci Samsung a abandonat platforma Tizen în favoarea revenirii la Wear OS pe modelele noi și viitoare de Galaxy Watch. Încă mai puteți împerechea un iPhone cu ceasurile Galaxy alimentate cu Tizen, cum ar fi Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch 2 Active. Totuși, alți producători, inclusiv Montblanc și Fossil, au demonstrat că Wear OS poate fi compatibil cu dispozitivele iOS.

În acest fel se impune întrebarea: de ce a decis brusc Samsung să limiteze funcționalitatea celor mai bune ceasuri inteligente ale sale doar la dispozitivele Android? Ei bine, într-un interviu acordat colegilor noștri de la TechRadar la Samsung Unpacked 2023, directorul de planificare globală a produselor Samsung, Junho Park, a detaliat această problemă.

Samsung a renunțat la suportul iOS pe Galaxy Watch

Iată ce a spus directorul Samsung Junho Park: „Scopul este: cum putem oferi cea mai bună experiență clienților noștri? Am descoperit că unele limitări ale utilizatorilor când foloseau un ceas Samsumng cu iOS nu erau determinate de Galaxy Watch. Așa că ne-am gândit: există încă multă deconectare între aceste două sisteme. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am renunțat la suportul iOS pe Galaxy Watches. Nu am putut oferi același nivel de experiență cu Android și pentru iOS.”

Să fim sinceri: dacă cauți un ceas care să meargă cu iPhone-ul tău, sunt șanse să te uiți la cele mai bune modele Apple Watch, nu la un ceas Samsung. Scopul Apple a fost întotdeauna controlul de la capăt la capăt, Apple lucrând într-un ecosistem perfect. Deși oricum este posibil să utilizați un Samsung Galaxy Watch cu iOS, este departe de a fi o experiență ideală.

iOS este un sistem de operare mobil dezvoltat de compania Apple exclusiv pentru hardware-ul său. Este sistemul de operare care alimentează multe dintre dispozitivele mobile ale companiei, inclusiv telefoanele Apple iPhone.

Park sugerează că unele dintre limitările ceasurilor Samsung sunt determinate „nu de ceasul în sine”. Dar, deși puteți utiliza ceasurile Samsung cu oricare dintre cele mai bune telefoane Android, multe dintre abilitățile sale sunt blocate dacă nu utilizați aplicația Samsung Health. Există o mulțime de exemple de funcții care necesită ca ambele dispozitive să funcționeze bine împreună. Așa că aveți nevoie cu adevărat de un telefon Galaxy pentru a profita la maximum de Galaxy Watch.

Într-un fel, este foarte logic să folosești un ceas special conceput pentru a se împerechea cu telefonul tău, împreună cu un software care asigură că vei obține cea mai bună experiență posibilă de pe ambele dispozitive.