Samsung susține decizia CIO de a amâna Jocurile Olimpice Tokyo 2020

652
Sursa Foto: via sammobile.com

În toată această nebunie globală cauzată de virusul Corona sigur ați auzit și de amânarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo. Această Olimpiadă era la a XXXII-a ediție și acum a fost amânată. Unul dintre cele mai mari evenimente mondiale, Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate oficial din cauza pandemiei coronavirusului. Compania Samsung, ca sponsor de mulți ani al Jocurilor Olimpice susține acest lucru.

Samsung este de mulți ani un partener al Jocurilor Olimpice. Compania sud-coreeană a sponsorizat atât Jocurile Olimpice de Vară cât și cele de Iarnă. Acum Samsung a confirmat că „va rămâne pe deplin angajat să sprijine în continuare Mișcarea Olimpică la nivel global”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate pentru 2021

Samsung este unul dintre cei mai mari susținători ai Olimpiadei și este partener olimpic la nivel mondial din 1998. Compania și-a prelungit parteneriatul cu Comitetul Internațional Olimpic (CIO) la sfârșitul anului 2018 cu încă 10 ani. În același timp, de la începutul acestui an, Samsung a devenit partener de aur al Jocurilor Paralimpice de la Tokyo 2020.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020 au fost inițial programate să înceapă pe 24 iulie. Cu toate acestea, pandemia de coronavirus face ravagii în economiile globale și afectează evenimente sportive, multe dintre ele fiind deja anulate sau amânate. Comitetul Internațional Olimpic, la apelul mai multor Comitete Olimpice Naționale a decis să amâne evenimentul pentru un an. Jocurile Olimpice de Vară vor avea loc în 2021, dar evenimentul va păstra tot denumirea „Tokyo 2020”.

Prima ediție modernă a Jocurile Olimpice de Vară a avut loc în 1896 la Atena. De atunci Olimpiada a fost găzduită pe cinci continente de un număr de nouăzeci de țări. Jocurile au avut loc de patru ori în SUA, de trei ori în Marea Britanie, de două ori în Grecia, Franța, Germania și Australia și câte o dată în alte 13 țări.

Samsung susține amânarea și va sponsoriza în continuare Jocurile Olimpice

Au existat speculații cu privire la modul în care contractele comerciale pentru Tokyo 2020 vor fi afectate de amânare. Președintele CIO, Thomas Bach a declarat că CIO a vorbit cu sponsorii majori și a fost asigurat că susțin jocurile programate în 2021. „Ceea ce putem vedea este că avem sprijinul lor deplin pentru această decizie și acum vom lucra pentru implementarea acesteia”. A declarat șeful CIO, conform SamMobile. „Este o consecință logică ca sponsorii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 să își păstreze drepturile, chiar dacă vor fi organizate în 2021„.

Samsung susține decizia CIO de a amâna Olimpiada până anul viitor. Gigantul tech a confirmat că va colabora strâns cu organizatorii „pentru a asigura jocuri sigure și memorabile la Jocurile Olimpice”.