Samsung al doilea cel mai mare furnizor de tablete pe o piață în regres

236
Samsung al doilea cel mai mare furnizor de tablete
Sursă foto: canalys

Piața smartphone-urilor nu este singura afectată de problemele economice, dar și de altă natură, în curs. PC-urile și tabletele au înregistrat și ele al doilea declin trimestrial. Livrările globale au scăzut cu 14% în trimestrul doi din acest an. Chiar și în aceste condiții Samsung și-a menținut poziția doi pe piață, în urma companiei Apple.

Mai multe cauze au dus la scăderea livrărilor de PC-uri și tablete în Q2 2022. Printre acestea, conform Canalys, sunt cheltuielile mai scăzute pentru consumatori și educație, creșterea inflației și blocările legate de COVID în China. Nici marii producători mondiali Apple și Samsung nu au fost ocoliți de aceste probleme. PC-urile și tabletele combinate au ajuns la 105 milioane de livrări, potrivit colegilor noștri de la SamMobile, care citează compania de cercetare de piață Canalys.

Compania Apple conduce piața globală a tabletelor urmată de Samsung

Tabletele, în special, au scăzut pentru al patrulea trimestru la rând. La nivel global au fost înregistrate 34,8 milioane de livrări în trimestrul doi din 2022. Apple a condus segmentul, urmat de Samsung și Lenovo. Companiile Amazon și Huawei au mai completat primele cinci locuri în privința livrărilor în Q2 2022.

Livrările de tablete Samsung au scăzut cu aproximativ 1 milion. Samsung a fost al doilea cel mai mare furnizor de tablete (cu excepția PC-urilor) în Q2 2022, după Apple. Gigantul tech sud-coreean a livrat 6,95 milioane de tablete pe parcursul perioadei de trei luni încheiate în iunie. Samsung a realizat astfel o cotă de piață de 20%. Anul trecut, în trimestrul doi, Samsung a livrat 7,99 milioane de tablete și a reprezentat 20,5% din piață, potrivit Canalys.

Canalys este o companie de studiu de piață fondată în 1998. Are sediul în Singapore și filiale în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Este lider mondial în analiza de piața, cu un focus pe diferite zone cum ar fi telefoanele.

Apple a condus livrările de tablete înaintea Samsung, cu o cotă de piață 34,8% și 12,102 milioane de tablete livrate. Lenovo a fost pe locul trei cu aproximativ 50% din livrările Samsung. Lenovo a avut o cotă de piață de 10,1% cu livrări 3,51 milioane de tablete.

Gigantul high-tech coreean a lansat în acest an seria Galaxy Tab S8 și, pentru prima dată, a lansat un model Ultra cu ecran mare ca un potențial înlocuitor de computer pentru clienții care doresc să-și transforme tabletele în laptopuri. Samsung are de departe cele mai bune tablete cu Android, dar mai are încă mult până când seria Tab S poate egala succesul iPad-ului Apple.