Samsung ar putea aduce tehnologia bateriilor EV pe smartphone-uri

307
Samsung ar putea aduce tehnologia EV pe smartphone
Sursa Foto: androidpolice.com

De-a lungul timpului, bateriile smartphone-urilor au devenit mai mari și au început să se încarce și mai repede. În timp ce odinioară era normal să vedem baterii de 3.000 – 4.000 mAh încărcându-se la 20W cel mult, acum este normal să vedem telefoane echipate cu baterii de 4.500 – 5.000 mAh și peste, cu încărcare de 45W sau 65W. Acum se pare că Samsung are altă idee.

Modul în care producătorii înghesuie baterii mai mari în interiorul smartphone-urilor devine din ce în ce mai ingenios. Au fost tot felul de ideii despre aceste baterii, mergând de la unele pe bază de grafen care se încarcă în câteva secunde, cu electrozi de carbon sau cu anod de siliciu. Cea mai recentă idee a companiei Samsung pare să împrumute o tehnologie de la vehiculele electrice.

Samsung vrea baterii mai mari în smartphone-uri

Potrivit TheElec (citat de AndroidPolice), Samsung intenționează să producă în serie baterii stivuite pentru smartphone-uri în viitor. Bateriile stivuite sunt exact ceea ce spune numele: mai multe foi de celule îmbinate împreună pentru a obține o capacitate mai mare în aceeași dimensiune și volum. Gândiți-vă la ele ca fiind același tip de design cu mai multe celule, dar în loc să se folosească mai multe pachete, celulele sunt stivuite în același pachet.

Utilizarea acestei tehnologii în smartphone-uri poate duce la o îmbunătățire substanțială a capacității, mult peste 10%. Prin urmare, este vorba despre o viață îmbunătățită a bateriei. Aceasta înseamnă că un smartphone Samsung Galaxy în care poate încăpea în prezent o baterie de 5.000 mAh ar putea înregistra o creștere la 5.500 mAh sau mai mult, prin utilizarea unei astfel de baterii în locul unei celule tradiționale. Nu este un mare salt, dar pentru că acest lucru este posibil în același factor de formă, este notabil. Cel mai important este că acest lucru se traduce în câștiguri importante de viață a bateriei.

Termenul „baterie” este preluat de la armată. Este o analogie la „bateriile de tunuri”, arme care funcționează împreună, cu trimitere la celulele unei baterii. Bateria electrică a fost inventată de fizicianul italian Alessandro Volta în anul 1800.

Dar dacă avantajele sunt atât de clare, de ce Samsung nu a montat până acum bateriile stivuite în smartphone-uri? Practic, liniile de asamblare nu sunt echipate pentru această sarcină în acest moment, iar pregătirea lor va costa un ban. Compania intenționează să își modernizeze unitățile de producție, cu o investiție estimată de cel puțin 85 de milioane de dolari.

Perspectivele bateriilor stivuite în smartphone-uri sunt promițătoare, dar nu vă așteptați la acestea în smartphone-uri mai repede de cel puțin un an sau doi.