Samsung ar putea lansa un telefon cu baterie de grafen până în 2021

205
Sursa Foto: Boris Goldstein

De ani buni, smartphone-urile folosesc baterii litiu-ion. Tehnologia este veche și nu a progresat cu adevărat de-a lungul timpului, motiv pentru care telefoanele necesită mai mult timp pentru a se încărca. O baterie pe bază de grafen (o varietate de grafit) într-un smartphone ar putea fi încărcată complet în doar câteva secunde.

În ultimul timp aproape toate companiile au îmbunătățit viteza de încărcare prin implementarea încărcării rapide. Au fost mai multe informații că Samsung lucrează la un acumulator de smartphone pe bază de bile de grafen. Chiar se vehicula ideea că acest acumulator ar putea echipa seria Galaxy Note 10. Acest tip de tehnologie ce are la bază grafitul ar putea duce la fabricarea unor baterii cu o capacitate enormă, cu 45% mai mare decât cele actuale de litiu-ion. Conform 91Mobiles, Samsung a brevetat această tehnologie în Statele Unite și Coreea de Sud.

Samsung va lansa un telefon cu baterie pe bază de grafen până în 2021

Bateriile pe bază de grafen pot fi viitorul în industria telefoniei mobile. Gigantul high-tech Samsung poate fi primul care va lansa un smartphone care folosește o astfel de baterie. Potrivit cunoscutului leaker Evan Blass, Samsung vrea să lanseze cel puțin un smartphone cu baterie pe bază de grafen până în 2021.

Într-o postare pe Twitter, Evan Blass a afirmat că Samsung lucrează în prezent la un smartphone care va folosi o baterie de grafen. Acest telefon va fi cel mai probabil gata fie până anul viitor, fie până în 2021. El a mai spus că acest smartphone va putea fi încărca complet în mai puțin de jumătate de oră. Cu toate acestea, Samsung lucrează în continuare la îmbunătățirea dimensiunii bateriei și reducerea costurilor de producție. Compania nu a confirmat încă acest lucru, dar Evan Blass – @evleak, a greșit foarte rar în privința informațiilor publicate.

Evan Blass este un blogger american. El a căpătat notorietate cu mai multe scurgeri de informații despre smartphone-uri și tablete, care s-au adeverit. Între 2005-2008, Blass a ocupat mai multe funcții la site-ul AOL, inclusiv senior editor. Între 2010-2012, Blass a fost editorul site-ului Pocketnow.

Samsung Galaxy M30 are o baterie de 5.000 mAh.

În 2017, despre Samsung s-a spus că dezvoltă o baterie pe bază de bile de grafen care ar putea fi încărcată de cinci ori mai rapid decât bateriile actuale pe bază de litiu. Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) a dezvoltat această baterie cu bile de grafen, care ar putea menține, de asemenea, o temperatură stabilă în timpul încărcării. SAIT a afirmat că bateria poate fi utilizată pe smartphone-uri, laptopuri și vehicule electrice viitoare. Ei bine, viitorul este acum aproape aici și se presupune că Samsung a terminat lucrul la acest tip de baterie.

După problemele avute cu Galaxy Note 7, Samsung a încercat să găsească alternative la bateriile litiu-ion. Gigantul sud-coreean nu a inclus baterii cu o capacitate deosebit de mare în dispozitivele sale emblematice. Există mai multe telefoane mid-range care vin cu o baterie de 5.000 mAh, printre care și Galaxy M30, dar durează foarte mult să se încarce. Cu toate acestea, s-a îmbunătățit foarte mult timpul de încărcare. Samsung ar putea lansa în curând un telefon cu această tehnologie pe bază de grafen, ar fi probabil o adevărată revoluție.