Noile telefoane Samsung cu tehnologie de schimbare a senzorului camerei

524
Noile telefoane Samsung cu tehnologie de schimbare a senzorului camerei
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Majoritatea telefoanelor cu OIS – stabilizare optică a imaginii – folosesc acest sistem pentru a face fotografii mai bune atunci când ne tremură mâna. Acest lucru este valabil nu numai la telefoanele Samsung recente, cum ar fi Galaxy S21, dar și la multe dispozitive din anii anteriori. OIS reușește să compenseze vibrațiile în timp ce mișcă obiectivul.

Mulți producători de camere realizează aceeași sau mai bună stabilizare a imaginii prin glisarea senzorului camerei pentru a compensa vibrațiile. Această stabilizare a imaginii prin schimbarea senzorului a apărut prima dată într-un telefon pe Apple iPhone 12 Pro Max.

Nouă tehnologie Samsung pentru stabilizarea imaginilor camerei

Acum avem informații despre faptul că Samsung are în vedere și această metodă de stabilizare a imaginii. Stabilizarea optică a imaginii este prezentă de mult timp pe smartphone-urile Samsung, în special cele emblematice. Recent funcția a trecut și pe modelele mid-range, precum Samsung Galaxy A52. Cu toate acestea, numai obiectivul este stabilizat pentru a compensa vibrațiile.

Tehnologia camerei de schimbare a senzorilor folosește o abordare diferită. Nu obiectivul, ci senzorul camerei se mișcă pentru a contracara vibrațiile. Aceasta oferă o mai bună stabilizare și o calitate îmbunătățită a imaginii. Potrivit GalaxyClub, Samsung testează de ceva timp un telefon cu stabilizare a camerei cu schimbare de senzori.

OIS – Optical Image Stabilization. Este un mecanism utilizat într-o cameră foto / video care stabilizează imaginea înregistrată prin modificarea căii optice către senzor. Compania Nokia a implementat prima cameră cu OIS în Lumia 920.

Desigur, informațiile sunt cu atât mai interesante în lumina unui alt zvon recent. Samsung colaborează cu Olympus pentru camerele foto pentru viitoarele telefoane high-end, seria Galaxy S22. O astfel de camera foto cu stabilizare prin senzori poate fi luată în considerare pentru Galaxy S22 Ultra. Sau poate chiar pe Samsung Galaxy Fold 3. Sigur că nu sunt informații concrete pentru acest lucru, doar presupuneri.

Olympus este unul dintre producătorii de camere care are ani de experiență în stabilizarea schimbării senzorilor. Prin urmare, credem că ambițiile Samsung de stabilizare a imaginii prin schimbarea senzorilor sunt legate de colaborarea cu Olympus. Cu toate acestea, nu putem confirma încă dacă această schimbare în materie de stabilizare a imaginii este rezultatul acestei colaborări.

Deocamdată ne bucurăm că Samsung este interesat de camerele cu stabilizator de imagine cu schimbarea senzorilor. Dacă, în ce formă și sub ce nume, va apărea în viitor, nu știm. Lucrurile ar trebuie să devină mai clare în lunile următoare.