Samsung aduce trei noi tehnologii software cheie la SSDs-uri

768
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a început producția în masă a 19 tipuri de noi unități de SSDs (solid-state drive) pentru PC-uri. Acestea aduc trei noi tehnologii software care permit performanțe și stabilitate îmbunătățite. Samsung SSDs (PCIe Gen4) vin cu trei tehnologii software cheie: „Fail-in-place”, „SSD virtualization” și „V-NAND machine learning”.

Seria Samsung SSDs compusă din PM1733 și PM1735, va fi oferită în 19 modele și asigură o viteză dublă față de SSD-urile Gen3, de la 8.000 MB / s în sus. Prin acestea compania Samsung duce la alt nivel performanțele SSD.

Combinăm viteze și capacități avansate cu soluții software revoluționare, deoarece accelerăm expansiunea pe piața SSDs premium”. A declarat Kye Hyun Kyung, vicepreședinte executiv al Memory Solution Product & Development la Samsung Electronics. „Planificăm să introducem o inovație suplimentară (a șasea generație) V-NAND pentru o creștere mult mai mare pe piața IT globală”.

Cele trei inovații software creează o nouă paradigmă pentru SSDs-urile cu date ultracentrale de înaltă capacitate. Cele trei inovații software includ:

  1. Tehnologia FIP (fail-in-place) care asigură un SSD „never-die”
  2. SSD virtualization – tehnologie de virtualizare, care oferă spații de lucru virtuale independente pentru mai mulți utilizatori
  3. V-NAND machine learning,  utilizează date mari pentru a verifica cu exactitate validitatea datelor chiar și atunci când funcționează la viteze ultra-mari.

V-NAND – Vertical NOT AND. Există două tipuri de memorie flash: NOR (Not Or) și NAND (Not And). Memoria NAND a fost introdusă de Toshiba în 1989. Memoria V-NAND permite operații de citire și scriere de două ori mai rapide decât NAND, are o durabilitate de 10 ori mai mare și consumă cu 50% mai puțină energie.

Tehnologii Samsung: Fail-in-place, SSD virtualization și V-NAND machine learning

Tehnologia FIP de la Samsung marchează o etapă nouă în istoria de 60 de ani de stocare. Prin aceasta SSD-urile mențin o funcționare normală chiar și atunci când apar erori la nivelul cipului. Astfel va exista un SSDs care nu moare pentru prima dată în industrie. În trecut, eșecul unuia dintre sutele de cipuri NAND a însemnat înlocuirea unui SSD întreg, determinând oprirea sistemului și costuri suplimentare de înlocuire a unității. SSD-urile integrate cu software-ul FIP Samsung pot detecta un cip defect, pot scana eventuale daune în date, apoi pot muta datele în alte cipuri.

Tehnologia SSD virtualization permite unui singur SSDs să fie împărțit într-un maxim de 64 SSD-uri mai mici. Astfel oferă spații de lucru virtuale independente pentru mai mulți utilizatori. Utilizând acest software, furnizorii de stocare în cloud își pot extinde serviciile la un număr mai mare de utilizatori cu aceeași cantitate de resurse pentru competitivitatea optimizată a produsului. Tehnologia SSDs virtualization permite SSD-urilor să-și asume unele dintre sarcinile virtualizate desfășurate în mod obișnuit de procesoarele serverului, cum ar fi Virtualization I/O Single-Root (SR-IOV), care necesită mai puține CPU și SSD-uri, reducând astfel amprenta serverului pentru o eficiență IT crescută.

Tehnologia V-NAND machine learning, ajută la prezicerea și verificarea cu exactitate a caracteristicilor celulelor. De asemenea și la detectarea oricărei variații între tiparele circuitului prin intermediul analizelor de date. Acest lucru asigură fiabilitatea superioară a datelor, deoarece viteza SSD crește și reprezintă o provocare în citirea și verificarea datelor prin impulsurile de tensiune extrem de rapide. Un SSD construit cu peste 100 de straturi NAND de patru biți, care necesită un control celular considerabil mai precis decât NAND de trei biți, este capabil să genereze niveluri mai ridicate de performanță, capacitate și fiabilitate necesare în sistemele de stocare a serverului și a centrelor de date.

SSD-urile Samsung PM1733 și PM1735

Samsung a început producția în masă a noilor sale SSDs-uri PCIe Gen4, bazate pe PM1733 și PM1735, luna trecută. SSD PCIe Gen4 NVMe 12,8TB (PM1735), de exemplu, oferă de aproape 14 ori performanța secvențială a unui SSD bazat pe SATA, cu 8 GB / s pentru operații de citire și 3,8 GB / s pentru scriere. Vitezele aleatorii se măsoară la 1.450.000 IOPS pentru citire și 260.000 IOPS pentru scriere. Mai mult, PM1733 oferă opțiuni unice și cu port dublu pentru a sprijini aplicațiile de server și de stocare, precum și scrieri multi-stream și SR-IOV.

Cele două serii SSDs NVMe sunt oferite în 19 modele și vin în doi factori de formă – 2,5 inch (U.2) și HHHL (tip card). Conform News Samsung, au capacități cuprinse între 0,8 TB și 30,72 TB pentru a se potrivi nevoilor tuturor producătorilor din lume.