Samsung va produce telefoane mobile și în Egipt

234
Samsung va produce telefoane mobile si in Egipt
Sursa foto: via en.amwalalghad.com

Majoritatea produselor Samsung sunt fabricate în Vietnam, țara reprezentând peste 60% din producția globală de smartphone-uri a companiei. În ultimii ani, gigantul sud-coreean s-a extins și în alte țări, inclusiv în India, Brazilia și Indonezia. De acum și Egiptul este pe listă, deoarece Samsung construiește o fabrică de producție de smartphone-uri în țara piramidelor.

Decizia de a construi o nouă fabrică Samsung în Egipt a fost luată în timpul unei întâlniri între ministrul comunicațiilor și tehnologiei informației, Amr Talaat, și președintele Samsung Egipt, Jun Su Jung, împreună cu delegația sa. Decizia Samsung de a înființa o fabrică de telefoane în Egipt poate fi văzută ca o mișcare pozitivă pentru Egipt.

Samsung are deja o fabrică în Beni Suef, înființată în 2014, o investiție de 270 milioane USD. Actuala unitate produce smartphone-uri, televizoare și tablete. Anul trecut Samsung a introdus pe piață primele smartphone-uri fabricate în Egipt. Cu o capacitate de producție anuală de 6 milioane de unități, aproximativ 85% din producție este exportată în Orientul Mijlociu și Africa.

Potrivit en.amwalalghad, Egiptul a acordat săptămâna aceasta companiei Samsung Electronics licența de aur – golden licence. Aceasta este o fereastră de licență rapidă, cu o singură aprobare, pentru un proiect de înființare a unei fabrici de telefoane mobile în țară. Decizia a fost aprobată în cadrul unei reuniuni a Cabinetului prezidată de premierul Moustafa Madbouly. Fabrica va fi construită pe o suprafață de 6.000 m² în zona industrială Kom Abu Radi din Beni Suef, la sud de Cairo.

Fabrica Samsung din Egipt va începe să producă în 2026

Samsung intenționează să finalizeze prima fază a proiectului și să continue cu a doua fază în a doua jumătate a anului 2024. Proiectul va fi finalizat înainte de sfârșitul anului 2025, se arată într-un comunicat al cabinetului primului ministru. La finalizare, fabrica este programată să creeze în jur de 800 de locuri de muncă directe și indirecte. Deci, Egiptul va întra în clubul țărilor care produc telefoane mobile Samsung.

Până în prezent, în Egipt au fost descoperite peste 130 de piramide. Piramida lui Khufu din Giza este cea mai mare piramidă egipteană. Această piramidă incredibilă cântărește cât 16 clădiri Empire State Building din New York City!

La sfârșitul anului 2022, Egiptul a introdus licența de aur, permițând investitorilor să cumpere sau să închirieze terenuri în timp ce operează și gestionează proiecte în curs de dezvoltare. Golden licence – licența de aur, facilitează unei companie obținerea doar a unei aprobări sărind mai multe proceduri la diferite organisme guvernamentale.

Două tipuri de întreprinderi sunt eligibile pentru licență. Prima este o pentru o intreprindere care contribuie la dezvoltarea durabilă în conformitate cu planul de dezvoltare economică al statului. A doua are în vedere existența unui parteneriat între sectorul privat și cel public – sau între sectorul privat și orice entitate afiliată statului.

Momentan nu știm ce tipuri de telefoane mobile va produce Samsung în Egipt. Presupunem că este vorba de modele mid-range și entry-level. Nu știm dacă Samsung va produce aici în prima fază și componente pentru telefoane mobile. Cel mai probabil aceste telefoane vor fi comercializare în țările arabe și în Africa.