Samsung vrea să vândă 20 de milioane de telefoane pliabile în 2024

304
Samsung vrea sa vanda 20 de milioane de pliabile in 2024
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Recent compania Samsung a susținut că vânzările telefoanelor sale pliabile au depășit vânzările ultimei sale generații Galaxy Note. Prin acest lucru compania a spus de fapt că telefoanele sale pliabile sunt acum dispozitive mainstream. Aparent, compania își va îndeplini obiectivul de a vinde peste 10 milioane de telefoane pliabile în acest an. Cu toate acestea, compania face eforturi pentru mai multe anul viitor.

Potrivit SamMobile, aparent, Samsung vrea să vândă 20 de milioane de telefoane pliabile în 2024. Această cifră ar include și vânzări de telefoane Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, dar și cele din generația actuală Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Sunt informații că Samsung va lansa telefoane pliabile mai subțiri și mai bine echipate anul viitor. Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 6 poate aduce și modificări ale raportului de aspect anul viitor.

Chiar dacă vânzările de telefoane pliabile Samsung au crescut în acest an, cu Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 trebuie să vedem mari schimbări pentru ca Samsung să atingă ținta de vânzări propusă. Cu toate acestea, această tintă poate fi dificil de atins din cauza companiilor din China. Firmele chineze, inclusiv Xiaomi, OPPO, Vivo, Huawei, OnePlus și Tecno, aduc telefoane pliabile bine echipate sau mai ieftine pentru a concura cu modelele Samsung.

Companiile din China lansează tot mai multe telefoane pliabile

Recent OPPO și OnePlus și-au lansat noile pliabile cu ecrane, camere și baterii mai bune decât Galaxy Z Fold 5. De asemenea, Huawei a lansat un telefon cu design și specificații impresionante, Huawei Mate X3, la începutul acestui an. În septembrie Huawei a lansat și un Mate X5, cu dimensiuni similare cu Mate X3. Sunt informații că Samsung a fost surprins de telefonul Huawei, mai ales că firma chineză a reușit să instaleze o baterie mai mare în modelele sale decât are Fold 5, în ciuda faptului că a construit dispozitive mai subțiri.

OnePlus a fost înființat de Pete Lau și Carl Pei pentru a dezvolta un smartphone emblematic cu preț mai mic. La momentul înființării, OnePlus avea doar 6 angajați. Carl Pei a părăsit OnePlus în octombrie 2020 și a fondat Nothing.

Xiaomi a pus o baterie de 4.800 mAh în interiorul MIX Fold 3, în ciuda grosimii de doar 10,9 mm. Noile telefoane pliabile ale OnePlus și OPPO au o grosime de 11,7 mm (în comparație cu 13,4 mm ale lui Fold 5), dar au baterii de 4.800 mAh. Cu toate acestea, le lipsește încărcarea fără fir și nu au certificare IP la nivelul celor Samsung.

De remarcat că OnePlus va vinde telefonul său pliabil și în Europa și America de Nord, piețe în care telefoanele pliabile chinezești nu au fost încă lansate. Samsung trebuie să fie pregătit și pentru alte amenințări viitoare, în special de la compania americană Apple.

Samsung trebuie să vină cu un hardware mai impresionant anul viitor dacă dorește să păstreze coroana pentru cea mai de succes marcă de smartphone-uri pliabile. De asemenea, Apple intenționează să lanseze un dispozitiv pliabil în câțiva ani, dar cele mai multe informații susțin că primul său dispozitiv pliabil va fi iPad Mini.