Va lansa Samsung telefonul pliabil Galaxy X anul viitor?

2459

Știrile despre anticipatul smartphone pliabil de la Samsung se accentuează tot mai mult iar videoclipurile despre Samsung Galaxy X sunt în prim-plan aproape în fiecare lună. Vă prezentăm un clip video cu Galaxy X, poate cel mai reușit ca design și prezentare de până acum. Noul concept video cu Galaxy X vine de la firma americană Tech Configuration prin intermediul The Korea Herald.

Toată lumea are așteptări mari de la Samsung cu acest nou smartphone, sunt atenți la tot ce apare referitor la viitorul telefon pliabil. Dar, sunt persoane din anturajul Samsung care afirmă că mai sunt câteva mici provocări tehnice de pus la punct.

Posibila prezentare, în anul viitor, are acoperire și datorită declarațiilor făcute de D.J. Koh, șefului diviziei mobile Samsung, în septembrie. La o conferință de presă, șeful Samsung Mobile a declarat: „Ne propunem să lansăm telefoanele pliabile anul viitor, deși suntem în curs de depășire a unor mici obstacole din producția de masă„.

Declarația a provocat o agitație în industria telefoniei mobile, dar insiderii au îndoieli că telefoanele pliabile ar fi lansate anul viitor.

Este puțin probabil că vom vedea telefoane pliabile anul viitor din cauza provocărilor tehnice nerezolvate„, a spus o sursă familiarizată cu problema.

Înclinăm totuși să îi dăm dreptate șefului Samsung Mobile.

Acest concept, poate cel mai realist realizat până acum al lui Galaxy X, este bazat pe scurgerile de informații din presa de specialitate din ultimul timp. S-a acordat o mare atenție finisajelor și materialelor prin introducerea în design a unor părți din piele combinate cu țesătură de kevlar pentru o rezistență ridicată și o calitate superioară.

În acest concept vedem un smartphone pliabil cu două afișaje separate, unul cu dimensiunea ecranului de 5 inch și un alt ecran pliabil, cu dimensiunea de 8 inch. Afișajul de 5 inch va fi util în modul pliat, în care utilizatorul va putea să utilizeze telefonul Galaxy X ca telefon inteligent normal, în timp ce îl poate deschide pentru un afișaj mare împreună cu ecranul de 8 inch, pentru a utiliza Galaxy X ca tabletă.

De asemenea vedem o idee a unui mod laptop, care ar trebui să facă smartphone-ul să se comporte ca un laptop, o jumătate transformându-se într-o tastatură complet funcțională în timp ce cealaltă jumătate va funcționa ca un afișaj.

La specificațiile tehnice, Galaxy X va avea un display QHD AMOLED de 5 inch și un display AMOLED pliabil de 8 inch, care suportă HDR10. Este de așteptat să fie alimentat de un nou Exynos 9810 cu 6 GB de RAM. Departamentul foto va dispune de o cameră de 12MP cu f / 1,5 pe spate, în timp ce camera frontală este prevăzută cu 8MP însoțită de un scaner pentru iris. Designul va fi din sticlă metalică cu grosimea totală de 7,5 inch când va fi pliat și va avea rezistență la apă și praf IP68.

Chiar dacă smartphone-ul pliabil Galaxy X nu este lansat anul viitor, Samsung se confruntă cu o saturație atât în ​​piață, cât și în inovație în domeniul în care excelează: smartphones. Samsung va trebui să facă eforturi pentru a dezvolta noi telefoane, potrivit specialiștilor din domeniu.

Telefoanele pliabile contează pentru Samsung în a satisface nevoile consumatorilor a căror apetit pentru ecrane mai mari – dar telefoane mici ca dimensiuni – pare nesfârșit„, a declarat Lee Byung-tae, profesor la KAIST College of Business.

KAIST College of Business combină managementul și tehnologia. KAIST a fost înființată în 1971 pentru a deveni o universitate orientată spre cercetare și pentru a iniția elevii de elită în domeniul științei și tehnologiei. Este una din cele mai reputate Universități din Coreea de Sud și din Asia.

Telefonul mobil la nivel global a cunoscut o creștere lentă în ultimii ani. Piața este așteptată să înregistreze vânzări de aproximativ 1,82 miliarde de unități în 2017, de la 1,89 miliarde de unități anul trecut, potrivit firmei de cercetare a pieței Gartner. Cifra este de așteptat să crească ușor la 1,92 miliarde de unități anul viitor.