Acasă Stiri Samsung își extinde gama de televizoare QLED cu seria Q6

Samsung își extinde gama de televizoare QLED cu seria Q6

Gama de televizoare a lui Samsung se va îmbogăți anul acesta cu o nouă serie, Samsung își va extinde gama de televizoare QLED cu seria Q6.

Anul trecut, Samsung a anunțat că oprește producția de televizoare OLED. Ca variantă de înlocuire, Samsung a lansat linia TV QLED la începutul acestui an. Televizoarele inteligente QLED sunt televizoare cu LED-uri avansate, bazate pe tehnologia dot quantum.

Prezentate la CES 2017 în Las Vegas, noile televizoare QLED pot reproduce conform lui Samsung,  „volumul de culori de 100%„.

QLED oferă diferite avantaje, oferă o luminozitate îmbunătățită, o reproducere mai bună a culorilor și un design premium. De asemenea, în ceea ce privește dimensiunile de afișare, seria QLED este mai puțin limitată decât OLED. În prezent, Samsung este singura firmă care produce televizoare QLED. Oferta actuală cuprinde 5 modele, cu două modele curbate și trei modele de televizoare cu ecran plat, disponibile în mai multe dimensiuni ale ecranului.

QLED – Quantum Dot light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină). Rusul Oleg Losev a fost primul care a creat un LED în anul 1920. Creația sa a făcut înconjurul lumii, însă nu s-a găsit nici o întrebuințare a acesteia timp de câteva decenii. QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și reproduce culori mai vii și naturale.

Conform ziarului sud-coreean ETNews, noua serie va fi denumită Q6 și ar îmbogăți oferta pe piețele americane și europene. Samsung TV Q6 va fi complementară seriei care se află pe piață în prezent: Q9F, Q8F, Q8C, Q7F și Q7C. Evident, Samsung TV Q6 după cum sugerează și numele, este o linie de televizoare care va fi oferită la un preț mai mic decât celelalte.

ETNews susține că prețul televizoarelor din această serie va fi semnificativ mai mic decât a celor din Q7. Reducerea costurilor ar fi fost posibilă datorită atenției acordată unor elemente secundare, precum designul, fără a afecta calitatea imaginii.

Noua serie TV Q6 de la Samsung ar trebui să fie formată din două modele: un model de 49 inch (124,5 cm) și unul de 55 inch (140 cm). Informațiile sugerează că exista două variante ale modelului Q6, o versiune curbată Q6C și o versiune plată Q6F.

Scopul Samsung ar fi acela de a stimula piața de televizoare premium și, în mod special a QLED-urilor, oferind produse care pot fi competitive din punct de vedere al prețului și, de asemenea, potrivite pentru cei care caută diagonale puțin mai mici.

Gama de televizoare Samsung este impresionantă și considerăm că Samsung Q9F este cel mai bun televizor din lume la ora actuală.

Stiri

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...

Galaxy A12 și Galaxy A02s prezentate, vor fi la vânzare în ianuarie 2021

Samsung tocmai a anunțat două noi telefoane bugetare care aparțin liniei Galaxy A 2021. Este vorba despre Galaxy A12 și Galaxy A02s,...

Samsung nu va lansa pe Galaxy Z Flip 2 la următorul eveniment Unpacked

Nu au existat prea multe zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy Z Flip 2. Era de așteptat ca gigantul tech să lanseze acest...

Un viitor smartphone Samsung Galaxy Note rulabil dotat cu S Pen

Smartphone-ul rulabil pare a fi noua tendință pentru 2021. Diverși producători au anunțat că au în curs de dezvoltare un astfel de...

Samsung va beneficia din nou din furnizarea de ecrane OLED pentru Apple

Samsung a fost ales, alături de LG Electronics și BOE, pentru a furniza ecrane OLED pentru Apple. Majoritatea ecranelor și în special...

Samsung are o cotă de piață enormă pe piața globală TV în Q3 2020

Samsung Electronics Co. a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în Q3 2020. Informația a fost făcută publică de...