Samsung a depus brevet pentru un televizor care poate fi rulat

1564

În ultimul timp multă lume se aștepta ca Samsung să producă un televizor care poate fi rulat.

Acum firma a depus un brevet în Corea de Sud, la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO) și în Statele Unite ale Americii, la Oficiul de Brevete și Mărci (USPTO), pentru un afișaj care se poate rula.

Samsung a depus în mod constant brevete pentru smartphone și tablete care sunt pliabile sau rulabile. Gigantul tech coreean a ridicat în mod constant așteptările oamenilor pentru smartphone-uri de generație următoare cu diverse brevete, multe aplicate pe smartphone-urile high-end.

Dar aceasta este prima dată când Samsung a depus o cerere de brevet pentru un televizor rulabil.

Samsung Electronics a prezis că televizoarele de ultimă generație se vor putea rula ca un sul, anticipând că acest tip de televizoare va fi folosit pentru locuințe, în viitorul apropiat.

În cazul în care conținutul brevetului este realizat, utilizatorii pot rula televizoarele, atunci când nu le privesc și le pot derula atunci când vor să privească la televizor. Acest televizor avansat este de așteptat să fie mai ușor, și mai ușor de deplasat decât televizoarele actuale, sporind astfel confortul utilizatorului.

„Acest dispozitiv de afișare rulabil, poate fi utilizat pentru televizoare, monitoare, dispozitive de joc, dispozitive multimedia și așa mai departe”, a spus un official de la Samsung. „Aceste dispozitive de afișare pot fi, cu cristale lichide LCD, LED sau OLED”.

Cu toate acestea, Samsung nu a menționat funcții specifice, funcții inteligente, ori alte caracteristici ale viitoarelor televizoare.

Ca întotdeauna, există  posibilitatea ca tehnologia descrisă în acest brevet să fie adusă, sau nu, la viață.

SURSĂBusinessKorea