Samsung Temporary Cloud Backup, spațiu de stocare gratuit în cloud

281
samsung temporary cloud backup
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

O nouă ofertă de la Samsung permite utilizatorilor să stocheze gratuit fișiere sub o anumită dimensiune în cloud. Fișierele pot fi în spațiul de stocare gratuit al Samsung doar pentru o perioadă limitată de timp. Samsung Temporary Cloud Backup vă va permite să stocați și să transferați gratuit un număr nelimitat de fișiere timp de aproximativ o lună.

Singura limitare în privința Samsung Temporary Cloud Backup este că fișierele trebuie să fie sub 100 GB fiecare. Dincolo de aceasta, utilizatorii pot stoca câte fișiere doresc prin dispozitivul lor Samsung care rulează interfața Samsung One UI 6.0 sau versiunile ce vor urma în viitor. Funcția „Temporary Cloud Backup” va fi disponibilă pentru toate smartphone-urile și tabletele Samsung Galaxy care îndeplinesc condițiile de mai sus.

Samsung etichetează această mișcare ca fiind sigură și ușor de folosit. Potrivit 9to5google, compania spune că utilizatorii au nevoie de un loc sigur pentru a stoca temporar fișierele fără teama de a pierde acele date. În cazul când sunt nevoie de reparații la telefon și acesta ajunge le un service, această metodă este o opțiune foarte bună. Acest nou tip de stocare gratuit va fi disponibil prin Contul Samsung al fiecărui utilizator.

Spațiu de stocare gratuit în cloud: Samsung Temporary Cloud Backup

La fel ca orice alt serviciu cloud, utilizatorii vor încărca fișiere importante în cloud de pe un dispozitiv și le pot descărca pe altul sau pe același dispozitiv. Probabil, dacă utilizați dispozitive separate, ambele dispozitive vor trebui să fie fabricate de Samsung. Procesul va necesita, de asemenea, utilizarea autentificării cu doi factori. Serverele cloud sunt situate în centre de date din întreaga lume. Pentru cloud computing încă nu există un nume românesc încetățenit.

Cloud computing „computerizare în nor” este un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Fișierele de stocare din cloud vor primi o notificare când se încheie perioada de stocare de 30 de zile. La sfârșitul acestei perioade, fișierele care au fost stocate pentru întreaga perioadă vor fi șterse automat. Acea limită de timp se referă la fiecare fișier în parte, iar ceasul începe să funcționeze de îndată ce fișierul este încărcat. Chiar și fișierele din Samsung Secure Folder, acestea vor putea fi încărcate gratuit în cloud.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Temporary Cloud Backup va fi lansat în această toamnă pentru toate dispozitivele Galaxy cu One UI 6.0. Lansarea va acorda prioritate dispozitivelor din seriile Galaxy S și Galaxy Z din Coreea mai întâi, urmând altele. Inițial vor primi noua caracteristică seriile Galaxy S21, Galaxy S22 și Galaxy S23. Va urma și seria Z, de la Galaxy Z Fold 3 și Flip 3 la cele mai recente Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, care rulează One UI 6.0. Disponibilitatea globală este de așteptat să se extindă treptat din această toamnă.