Samsung Galaxy Z Flip 5 – dragoste, gelozie și ură

498
Galaxy-Z-Flip-5
Sursă foto: Google

De obicei un cunoașteți un dispozitiv, telefon, tabletă, smartwatch, până când nu îl utilizați o perioadă lungă de timp. Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy Z Flip 5. Sunt cazuri când, chiar folosind intens un telefon, unele funcții ascunse pot fi aflate de la un prieten sau de la un alt utilizator. Cu atât mai mult se întâmplă astfel de cazuri când avem în mână un telefon nou, de exemplu un Galaxy Z Fold 5 sau un Flip 5.

În privința celor mai noi telefoane pliabile multă lume a fost impresionată de până acum de Motorola Razr 40 Ultra, lansat în iunie acest an. Acesta a venit cu un salt semnificativ față de predecesorul său. Dar, după ce Samsung a lansat pe Galaxy Z Flip 5, a devenit evident că noutățile aduse de Motorola telefonului său au fost total eclipsate de Flip 5. În acest fel, colegii noștri de la site-ul american Tom’Guide, au încercat să afle ce este mai iubit și ce nu ne place la Galaxy Z Flip 5.

În ciuda faptului că mai sunt unele nemulțumiri cu noul Flip Samsung, acesta încă nu are rival pe piață. Da, este înconjurat de dragoste noul Flip, pentru că “dacă dragoste nu e, nimic nu e”. Știe și Samsung acest lucru. Totuși, câteva lucruri nu sunt pe placul tuturor, plus că mai apare și puțină gelozie. Deci: ce ne place și ce nu ne place la Samsung Galaxy Z Flip 5? Vedeți pe I❤️Samsung toate caracteristicile și specificațiile lui Galaxy Z Flip 5!

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Pentru un pliabil, Galaxy Z Flip 5 are o construcție solidă

Samsung a făcut bine să actualizeze designul telefonului său pliabil în stil flip. Deși decalajul dintre cele două părți nu a deranjat în mod deosebit utilizatorii, acum acea fantă rămasă la închidere a dispărut. Acel loc gol rezultat la închidere în zona balamalei a fost și pe Galaxy Z Flip 3 sau Galaxy Z Flip 4. Cu Galaxy Z Flip 5 Samsung a făcut ceea ce alte companii au făcut cu telefoanele lor pliabile. A rezultat astfel un design complet plat la închidere.

Sursă foto: Tomsguide

Motorola a făcut-o, la fel și Google și chiar și Oppo a reușit să depășească Samsung în această privință până acum. Cu toate acestea, Galaxy Z Flip 5 se simte solid construit cu rama sa din Armor Aluminium și spatele din sticlă Gorilla Glass Victius 2. Capacul are o cantitate „corectă” de rezistență la închiderea telefonului. De fapt, se aude un clic satisfăcător ori de câte ori cele două jumătăți se întâlnesc. Iar, balamaua este foarte rezistentă la deschiderile și închiderile repetate.

IPX8 sau Ingress Protection X8. Numărul 8 indică faptul că telefonul poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. X înseamnă că telefonul nu a fost testat pentru rezistență la praf, nu este rezistent la praf.

Dincolo de construcția superbă a telefonului, merită subliniat și faptul că își învinge cu ușurință rivalii cu ratingul IPX8. Acest lucru îl protejează de apă, mai ales că balamalele din toate telefoanele pliabile sunt sensibile la apă. We love Samsung Galaxy Z Flip 5!

Am fi vrut ca toate aplicațiile să poată rula pe ecranul exterior

Noul Flip are un ecran exterior uriaș, un ecran Super AMOLED de 3,4 inch cu rata de actualizare 60 Hz. Pe noul ecran Flex Window puteți face foarte multe lucruri față de modelele Flip anterioare. Dar, aici avem o durere. Chiar dacă multe aplicații funcționează foarte bine pe ecranul exterior, sunt unele care nu sunt adaptate pentru acest ecran numit de Samsung, Flex Window. Acest lucru poate deveni enervant, că Samsung a ales să limiteze ce aplicații pot rula pe afișajul exterior. Deși sunt diferite modalități de a face și alte aplicații să ruleze pe acest ecran, considerăm că era ceva care ar trebui să fie disponibil implicit din partea Samsung.

Sursă foto: Tomsguide

Este puțin probabil ca o persoană obișnuită să parcurgă pașii suplimentari pentru a folosi la capacitate toate aplicațiile pe ecranul extern. De aceia nu ne place acest lucru la Samsung Galaxy Z Flip 5. Înțelegem că unele aplicații pot să nu se scaleze corect cu afișajul exterior, dar măcar trebuia ca Samsung să ofere cel puțin opțiunea de a le încerca din cutie — în loc să descarce aplicația Good Lock pentru a le folosi. Nu ne place acest lucru.

Noul ecran extern și performanța camerelor

Nu putem să nu apreciem noul ecran Flex Window, nimeni nu a putut trece acest lucru cu vederea. Ecranul cu diagonala de 8,64 cm, efectiv uriaș, ocupă aproape tot capacul exterior, de cele mai multe ori nici nu trebuie să deschideți telefonul pentru apeluri, notificări, aplicații sau alte lucruri. În plus, puteți folosi acest ecran ca vizor pentru selfie, iar fotografiile realizate vor fi fără greșeală și incredibile.

Prin mărirea diagonalei ecranului extern la Flip 5, Samsung a reușit să creeze noi widget-uri, instrumente, opțiuni de personalizare și tipuri de utilizare pentru telefonul său pliabil. Ecranul exterior oferă, de asemenea, acces ușor la opțiunile de conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și Setări rapide. Utilizatorii pot verifica, de asemenea, istoricul de chat și apeluri din acest ecran, printre altele.

Telefoanele pliabile de la Samsung fac fotografii excelente, iar Flip 5 nu face excepție. Chiar cu aceste două camere, Flip 5 este unul dintre cele mai bune telefoane cu cameră, mai ales având în vedere provocările legate de adăugarea de senzori mari de cameră în telefoanele pliabile.

Sursă foto: AlwayonAustralia

Fotografiile și videoclipurile pe care le surprinde camerele sunt superbe, însoțite de detalii clare, culori puternice și o gamă dinamică excelentă. De asemenea, camera cu unghi larg se menține foarte bine la același nivel de gamă dinamică al camerei principale. În condiții de lumină scăzută, Galaxy Z Flip 5 este, de asemenea, foarte bun. We love Flip 5!

Dar, în privința camerelor avem și o critică: Galaxy Z Flip 5 nu are teleobiectiv

Samsung ar fi putut cu ușurință să intre și mai mult în grațiile utilizatorilor de Flip 5 dacă ar fi făcut un lucru – adăugarea unui teleobiectiv în departamentul foto. Da, știm că este o provocare dificilă de realizat, dar Oppo a demonstrat că este posibil așa ceva cu Oppo Find N3 Flip.

Samsung a păstrat pentru Galaxy Z Flip 5 o configurare cu două camere de 12 MP, una cu unghi larg de 12 MP. Prin introducerea unei camere cu teleobiectiv, Samsung ar fi putut avea un avans substanțial față de concurența sa sau cel puțin ar fi ridicat ștacheta foarte sus pentru rivalii de pe piață, chiar dacă nu prea are. Nu ne place că lipsește o cameră cu teleobiectiv.

Durata de viață a bateriei putea fi mai bună pe Galaxy Z Flip 5

Samsung nu a schimbat capacitatea bateriei la Galaxy Z Flip 5 față de Galaxy Z Flip 4. Dar și așa, grație procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy și a sistemului de operare Android 13, durata de viață a noului Flip este bună. Durează mai mult decât a predecesorului său la navigarea pe web dar și la alte lucrări pe telefon. Totuși, ne-am fi dorit să fie mult mai lungă.

Unde este iubire și ură mai apare din când în când și gelozia. Oppo Find N3 Flip are o baterie de 4.300 mAh, Motorola Razr 40 Ultra una de 3.800 mAh. Suntem geloși mai ales pe bateria telefonului pliabil Oppo. Ambele telefoane pliabile menționate aici au baterii mai mari decât cea aflată de pe Galaxy Z Flip 5 (3.700 mAh).

Ceea ce este oarecum ciudat, bateria lui Motorola Razr 40 Ultra o depășește pe a lui Flip 5 și asta în ciuda utilizării de către Motorola a unui procesor mai vechi Snapdragon 8 Plus Gen 1. În general, durata de viață a bateriei Galaxy Z Flip 5 este în cel mai bun caz bună. Nu ne place acest lucru. Am fi vrut o baterie de peste 4.000 mAh. Poate una la nivelul bateriei aflată pe Oppo Fiind N3 Flip sau chiar mai mare.

Spațiu de stocare de bază dublat pe Galaxy Z Flip 5

Poate că nu este o prioritate pentru unii oameni, mai ales cu această zonă de stocare în cloud. Dar, trebuie să menționăm aici și dublarea de cître Samsung a capacității de stocare a lui Flip 5 la 256GB. Indiferent pentru ce folosiți noul Flip 5, o capacitate de stocare mai mare este de real ajutor.

Dacă mai și stocați videoclipuri 4K sau filmați cu încetenitorul, puteți filma în 4K cu Galaxy Z Flip 5, sau lucrați ceva mai complex pe telefon, capacitatea de stocare pornind de la 256 GB pe Flip 5 este aur curat. We love Galaxy Z Flip 5!

Dragoste, gelozie și ură: concluzie

Samsung Galaxy Z Flip 5 este unul dintre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață. Chiar cel mai bun. A se vedea vânzările incredibile avute de Flip 5 și Fold 5 în Europa, dar și în alte țări. Cu un design solid, procesor foarte bun, afișaj exterior mare, balama nouă și camerele de calitate este greu de ales alt model pliabil de pe piață. Cu toate acestea, am fi vrut să avem un teleobiectiv, dar și o baterie mai mare pe Galaxy Z Flip 5.